Ca la noi, la nimeni – Candidatura lui Marcel Ciolacu la prezidențiale a stârnit furia liberalilor!

67
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești!”Zicală populară

Acuma să nu credeți că anunțarea candidaturii președintelui Partidului Social Democrat, totodată și prim-ministru al României, Marcel Ciolacu, le-a stârnit furia tuturor pretinșilor liberali. Mai sunt și oameni civilizați și decenți printre ei. Și totuși, Marcel Ciolacu a izbutit să aibă un discurs fulminant, cald și care a mers la inimile multor cetățeni ai României, nu doar în sufletele social-democraților și simpatizanților acestora.
Până să ajungem la unele strigăte ale doar doi pretinși liberali, disperate, ce-i drept, și pline de venin, vă propun să cităm dintr-o postare de pe pagina de Facebook a domniei sale, analistul politic Bogdan Chirieac. Un om admirat pentru spiritul său sobru și anii îndelungați de jurnalism, fie ca om specializat pe probleme externe, dar și pe probleme de politică internă, ca analist.
ÎNTR-UN DISCURS FULMINANT, CIOLACU ANUNȚĂ: PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI ADERĂM COMPLET LA SPAȚIUL SCHENGEN! Eu mă rezum la a constata că în discursul politic după lansarea candidaturii la alegerile prezidențiele, președintele Partidului Social Democrat, care-i și prim-ministru în exercițiu al României, a tratat o seamă de probleme – interne și externe -, din mai toate domeniile economice și sociale. Ce mai, Marcel Ciolacu s-a lansat într-un discurs fulminant, de învingător și de om politic apropiat de nevoile semenilor săi. Între altele, a promis ca, până la sfârșitul anului 2024, România va adera complet la selectul Spațiu Schengen. Care, nu-i așa, este o mai veche dorință a tuturor românilor.
BOGDAN CHIRIEAC DIXIT. El n-a ascuns niciodată că simpatizează sau este chiar membru, n-a explicat clar, al USR, despre care vorbește ca fiind „ai mei”. Totuși, când este vorba de meserie și de analiza politică se dovedește a fi neutru. Bogdan Chirieac face o observație-cheie despre discursul lui Marcel Ciolacu de la Congresul PSD: „E o schimbare de paradigmă. Cred că se merge pe un alt tip de discurs acum față de ce am mai văzt după Revoluție. E un discurs total pozitiv, deci nu sunt atacuri făcute de Marcel Ciolacu la adresa unor persoane, poate doar niște aluzii nejignitoare”. (…) „Se merge pe ideea integrării, pe ideea „voi fi un președinte pentru, nu un președinte contra”. E, (să recunoaștem, zic eu) totuși, o schimbare de paradigmă. De asemenea, dacă e să caracterizăm discursul președintelui Ciolacu, e multă smerenie în acest discurs – ăsta e cuvântul. Unii spun Partidul Smerit Român, nu Partidul Social Democrat, în opoziție totală cu aroganța infinită a lui Klaus Iohannis, care este încă în atenția românilor. Se merge pe ideea „deschidem pentru toată lumea interesăm pe toată lumea”. În același timp, a vorbit despre fibra poporului român, s-a întors la societatea tradițională. Un discurs echilibrat, acesta este cuvântul sau, ca să o cităm pe marea noastră campioană Elisabeta Lipă „plecăm cumpătat” referindu-se la Marcel Ciolacu și “trecem primii linia de sosire”.
Marcel Ciolacu știe că nu poate câștiga strict cu bazinul PSD; are nevoie de mult mai mult în acest sens.
DOI PRETINȘI LIBERALI, SCĂPAȚI DIN LANȚ. Unul dintre cei mai vehemenți este deputatul PNL de Satu Mare, numitul Adrian Cozma, cetățean român dar cu mamă unguroaică. El cere „ieșirea miniștrilor PNL din Guvernul Ciolacu. Iar Ciolacu să nu mai fie prim-ministru!” De ce l-o fi apucat strechea pe Adrian Cozma? Îl deranjează simplul fapt că Marcel Ciolacu este român adevărat și contracandidatul președintelui PNL la alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă? Mai știi? Ce-o fi în mintea lui Cozma?
El uită că, prin moțiune de cenzură, Guvernul din care făcea parte pretinsul PNL a picat? Cum își permite să spună că PNL i-a adus la guvernare pe social-democrați? În realitate, Partidul Social Democrat a scos PNL-ul din mocirla în care intrase cu USR (Uniunea Sabotați România!) și care au făcut, timp de vreo 8 luni de zile numai necurate, împovărând țara cu împrumuturi și cu acel neghiob PNRR, de care se luptă și acum Guvernul Ciolacu să scape!
Dar așa se-ntâmplă: „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești!”
L-am lăsat la urmă, deși el este cel dintâi la atacuri veninoase, pe Rareș Bogdan-demagogul dezlnțuit, prim-vicepreședinte al pretinsului PNL: „Scorpionul socialist face doar ce știe – minte de îngheață apele!” Și tot Rareș Bogdan o ia razna: „Pentru mine este evident că PSD se pregătește de guvernare cu AUR”.
Dar când generalul de paie în rezervă, devenit politruc sadea, Nicolae Ciucă umblă cu sărutmâna pe la partidulețele de dreapta, deși USR este stânga stângii!, să încropească o coaliție a dreptei, cum este Coane Fănică-Rareș Bogdan. Puțină rușinică nu strică!
ION PREDOȘANU

P.S. PNL SE TEME DE SONDAJUL CURS. Conform căruia, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Social Democrat ar fi votat de 34% dintre votani, PNL de 24% și AUR de 14%. Iar la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu – 32%; Nicolae Ciucă – 19%, dar generalului îi suflă-n ceafă Mircea Geoană cu 19% și George Simion cu 14%!
(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here