Contrabandistul Bujor din Căpreni, prins iar cu ţigări şi alcool

569

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, sub conducerea unui procuror, şi alături de inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj, au efectuat o operaţiune de supraveghere şi control pe raza judeţului nostru, în urma căreia au fost descoperite fără documente de provenienţă mai multe pachete de ţigarete, 280 litri de produse petroliere şi 70 de litri alcool etilic. Unul dintre contrabandiştii de ţigări prins şi de data aceasta este Cristian Cosmin Bujor, din Căpreni, care nu se afla la prima abatere. Bujor a mai fost arestat pentru o faptă similară în 2010, adică contrabandă cu alcool şi ţigări.

În cadrul acestei urmăriri, au fost descoperite, la domiciliul lui Bujor din comuna Căpreni 26.280 ţigarete ( 1.314 pachete ) de diferite mărci şi 70 de litri alcool cu timbre fiscale de Serbia sau nemarcate fiscal, precum şi 280 de litri de produs petrolier, ambalat în recipienţi de plastic, bunuri care nu aveau documente de provenienţă. Bunurile descoperite având o valoare de peste 20.000 de lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar asupra persoanei în cauză urmează a fi luate măsurile legale la finalizarea cercetărilor. De altfel, în data de 12.07.2012, urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de ţigarete şi alcool peste limita legală, urmând a-l prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi stabilirea răspunderii judiciare a acestora. De altfel, poliţiştii gorjeni au efectuat, cu această ocazie, patru percheziţii domiciliare în urma cărora au descoperit pachetele de ţigări de contrabandă.

Bere fără documente
În aceeaşi zi o echipă mobilă a Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova aflată, în exercitarea atribuţiilor prevăzute de lege, a descoperit 130 de litri de bere fără documente de provenienţă, care urma a fi comercializată la magazinul unei societăţi comerciale din judeţul Teleorman. Berea a fost reţinută, şi confiscată de inspectorii vamali iar societatea în cauză a fost sancţionată cu o amendă în cuantum de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor în vigoare.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here