Liste: Noile angajări de la Cariera Roșiuța, pe sistemul PCR! Salariații piloși au defilat, în prima zi, ca pe podiumul de modă

13000

Sistemul de Pile, Cunoștințe și Relații (PCR) a funcționat la mare artă în ce privește angajările, de dosar penal, din Cariera Roșiuța. De altfel, în jur de 160 de persoane au crescut numărul salariaților din unitatea minieră motreană, de la începutul acestei săptămâni, o mare parte fiind foști salariați Minprest, în special femei, neveste ale unor sindicaliști cunoscuți în unitate, rude ale directorilor din minerit, ale politicienilor PNL sau USR din zona Motru. Grav este că pentru o parte dintre aceste angajări s-ar fi plătit sume generoase persoanelor cu trecere în întocmirea listelor pe care vi le prezintă, în exclusivitate, Gorjeanul. Și mai grav este că Nelu Roșca, liderul sindicatului majoritar din carieră, a avut pretenția, ridicată personal în sala de apel, ca noii veniți să treacă, cu mic cu mare, în sindicatul pe care, cu onor, îl conduce. Ca la PCR…

O parte din cele 600 de noi angajări din Complexul Energetic Oltenia s-au operat, după Paște, în zona carierelor din Motru. De altfel, aici, corupția internă, atinge cel mai înalt nivel, lucru sesizat de ani de zile de presa locală, dar neluat în seamă de către anchetatorii și ei conectați la sistemul mafiot local, în care unii sunt stăpâni iar alții, mulți, sunt doar sclavi.
De altfel, tot sistemul mafiot patentat în Italia a funcționat, pe model românesc și în timpul angajărilor de la Motru. Asta, în beneficiul unor băieți deștepți care ar fi în stare să o radă și ,,pe mă-sa” doar să rămână în funcție și la încasare.
Și cei mai buni au luat potul, dacă ne gândim că 160 de persoane au trecut cu portofelul la purtător și poșetă sub braț să pupe mâna directorilor care le-au oferit ,,încredere” și le-au dat șansa să muncească în producție în unitatea minieră a CEO.
Au fost și unii care au plătit mai puțin sau deloc, asta deoarece erau rude directe ale boșilor care conduc mineritul din zona Motru. Gen, nepoții directorului EMC, Constantin David.

Neamurile și mândrele, în prima barcă!
Vasilescu Constantin și David Constantin ar fi rubedeniile de sânge ale șefului EMC și pare lesne de înțeles de ce au avut prioritate la angajare. Tot prioritar a fost și Vasile Răzmeriță, userist cunoscut din echipa lui Huidu, consilier municipal USR, șaibă importanta și de nelipsit din sistemul PCR.
Borontea Liliana Delia este soția șefului de carieră de la Lupoaia, spun angajați ai unității miniere. De altfel, respectivul este in concediu și șef la Lupoaia este David, pentru două zile.
Pe listele noilor angajați se află și colegele de partid ale lui David, cele care au făcut campanie pentru ca respectivul să aibă un mandat de consilier pe care să-și negocieze locul de director în minerit. Nu sunt singurele, Roșca a angajat,în acest val, nevestele tuturor sindicaliștilor care i-au pupat inelul.

Nici Gigel Jianu, membru în Directoratul CEO, nu a stat departe de afacerea cu resursa umană din zona Motru. În spatele multora dintre noii angajați ar fi stat și Jianu, dar angajările au trecut prin filtrul lui David și Roșca, cel din urmă fiind văzut de mai multe ori alături de persoane aflate în listă, în sediul EMC Motru.

Bolizi și tocuri, în prima zi de muncă!
Cert este că a fost paradă la Protecția Muncii, în prima zi de serviciu, la Cariera Roșiuța, a celor 160 de noi salariații. Noile angajate care vor presta în producție s-au prezentat la linia de start, nu în echipament de lucru, ci în țoalele de Paști, cu tocurile în dotare, iar domnii generoși și-ar parcat la poartă mașinile cumpărate din munca în străinătate.
Noii angajați vor presta la sigur șase luni, apoi vor mai vedea unde și cum cotizează, spun vechii salariați care au privit amuzați parada celor multi care au plecat de acasă pe premisa, că ce au dat șpagă își vor amortiza cheltuielile în primele luni de muncă în unitatea minieră a CEO.
Spunem asta, deoarece la IPJ Gorj există un dosar penal în cercetare pentru angajările noi făcute în CEO. În acesta sunt vizați 18 șefi din minerit, lideri sindicali și chiar primari care au fost implicați în angajările directe făcute la mai multe unități miniere din județ.
Daniel Burlan, directorul CEO, a menționat că lasă anchetatorii să își facă datoria, chiar dacă nu are sesizări în legătură cu angajările pe sistemul de pile și șpagă.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here