„Puncte bune” pe agenda Direcţiei Sanitare Gorj

541

SANY9996Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, dr. Marius Boeriu îşi doreşte, aşa după cum singur ne-a declarat, o îmbunătăţire a relaţiilor dintre subordonaţii săi şi reprezentanţii mass media, motiv pentru care va mări numărul conferinţelor de presă, fiind deschis oricăror semnale critice juste venite prin intermediul acesteia.

„Vor fi prezentate, în cadrul conferinţelor de presă organizate, de regulă, săptămânal, atât punctele bune, cât şi cele rele. Am început cu getului inexistent la acest capitol. Dacă mă veţi întreba de ce era necesară tocmai acum o asemenea dotare, vă voi spune că, până nu demult toate serurile şi vaccinurile necesare sistemului sanitar gorjean erau transportate de la Institutul Cantacuzino din Capitală, spre exemplu, în genţi frigorifice, în autoturisme neechipate corespunzător. După cum se va vedea, noua autoutilitară, cumpărată cu fonduri proprii realizate de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj, chiar dacă a costat peste 600 milioane lei vechi, dispune de aer condiţionat, instalaţii pentru păstrarea unei temperaturi constante pe tot timpul transportului, asigurând condiţii de securitate pentru vaccinurile necesare diferitelor campanii de imunizare a populaţiei Gorjului, în cazul unor eventuale îmbolnăviri, pandemii sau epidemii”, a spus directorul Boeriu.
Tot la capitolul “realizări” ale tinerei echipe de conducere de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, directorul coordonator a putut bifa şi reluarea operaţiunii de autorizare – acreditare a laboratoarelor instituţiei, pentru că luna decembrie 2009 este termenul limită pentru încheierea acestui proces. După care, aceste laboratoare nu mai pot funcţiona din punct de vedere legal.
“Este vorba de laboratorul de Bacteriologie, laboratorul de Chimie sanitară alimentară din cadrul fostului Sanepid, cum îl cunoaşte lumea. Dacă aceste laboratoare nu sunt acreditate, ele nu pot funcţiona, iar analizele şi probele recoltate cu ocazia inspecţiilor sanitare şi anchetelor epidemiologice trebuie făcute, contracost, la un alt laborator. Amintiţi-vă doar de recentul caz de toxiinfecţie alimentară înregistrat la Mânăstirea Lainici, când a fost nevoie să fie trimise probele la Bucureşti şi am aşteptat ceva timp până am primit şi comunicat rezultatele, respectiv cauzele acelei îmbolnăviri colective ” a mai spus Boeriu.
La capitolul „Creşterea adresabilităţii populaţiei la sistemele medicale”, noua echipă managerială de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj va relua înfiinţarea sau reînfiinţarea Centrelor Permanente de Sănătate Publică, acolo unde au existat şi care, din anumite motive, acum nu mai funcţionează (la Tismana, Săuleşti şi Căpreni).
Marius BECHERETE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here