Senatorul Rujan vrea redeschiderea școlilor: Învățământul online și-a demonstrat deja limitele

1005

Senatorul PSD de Gorj, Ion Cristinel Rujan, susține demersul Consiliului Național al Elevilor care a cerut demararea unui amplu proces de dialog între Ministerul Educației și partenerii sociali din învățământ, pentru găsirea celor mai bune soluții pentru redeschiderea școlilor.
„Educația românească se află, fără îndoială, într-un moment de grea încercare, iar faptul că pregătirea terenului pentru redeschiderea școlilor nu reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern este de natură să ne îngrijoreze pe toți – deopotrivă profesori, părinți și elevi”, susține senatorul Rujan.
Potrivit parlamentarului de Gorj, învățământul online și-a demonstrat deja limitele, examenele naționale se apropie și, cu toate acestea, „Guvernul Cîțu nu întreprinde nicio acțiune coerentă care să ducă la revenirea elevilor în școli”, așa cum au procedat multe alte state ale Uniunii Europene.
„Pentru că, în timp ce alte țări europene au început deja testarea profesorilor, în România guvernul nici măcar nu a inclus salariații din educație nici pe listele pentru testare rapidă și nici printre grupurile cu prioritate la vaccinare, așa cum au cerut asociațiile profesionale. Iată de ce, în acest context de inactivitate guvernamentală, consider nu numai rațională, ci și îndreptățită, cererea Consiliului Național al Elevilor de demarare a unui amplu proces de dialog între Ministerul Educației și partenerii sociali din învățământ, pentru găsirea celor mai bune soluții pentru reînceperea cursurilor”, mai precizează Rujan.
Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia în ceea ce privește redeschiderea școlilor, în funcție de rata incidenței la nivel local. Gorjul se situează printre județele cu cele mai mici rate de infectare cu noul coronavirus.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here