Ca la noi, la nimeni – Negocieri și târguieli în paguba României!

581

Motto: „Forța însoțită de prostie dă adesea naștere la pagubă.” – Euripide

De mai bine de două săptămâni, adică peste 14 zile, exact cât durează perioada de izolare pentru cei care s-au infectat cu COVID-19, așa-zisa dreaptă anunțată câștigătoare a alegerilor parlamentare din 6 decembrie, de președintele Klaus Werner Iohannis, încă de când agentul electoral al PNL-ului era în campanie, dar pierzătoare a acestor alegeri se face că negociază. Și negociază prost, nu numai în defavoarea PNL-ului, clasat, cu 25%, abia pe locul doi, după ce alegerile au fost câștigate de Partidul Social Democrat(PSD) – cu 25% la numărătoare și peste 34%, după redistribuire.
A fost pohta ce-a pohtit Klaus Werner Iohannis de a se forma o coaliție între PNL și USR-PLUS, o așa-zisă dreaptă, la care s-a mai lipit și UDMR!
Negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR s-au înscris perfect în Ciolaniadă. O ciolaniadă marcată și de pretenția lui Sică mandolină de a fi președinte al Camerei Deputaților și, la un moment dat, chiar prim-ministru. Funcție din care demisionase pe 7 decembrie!
Mi-a plăcut titlul editorialului semnat de publicistul Cornel Nistorescu în Cotidianul, editorial intitulat „Negocieri peste târguieli”, care se încheie așa: „Mă tot întreb dacă nu cumva ar fi fost mai folositor ca această adunătură de politicieni(pe care nu-i leagă nimic) să fi stabilit o listă de priorități și apoi să fi încercat să găsească între ei oameni capabili să o pună la cale?
Nu de alta, dar în toată desfășurarea așa-ziselor negocieri eu nu găsesc argumente și elemente de treabă serioasă, demnă de încredere și speranță.”
Așa a pierdut PNL-ul ministere importante, care pierdere putea să conducă la puciul pus la cale pentru detronarea lui Ludovic Orban din fruntea PNL, puci dejucat chiar de Orban duminică.
UDMR s-a ales cu o funcție de viceprim-ministru și trei portofolii importante, printre care cel al Dezvoltării, al Mediului, Pădurilor și Apelor, precum și Ministerul Tineretului și Sportului. Cum s-a văzut liderul UDMR, Kelemen Hunor pe cai mari, cum a dat o fugă sâmbătă după-amiază la Budapesta, unde-a avut o întrevedere cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, de la care a primit instrucțiuni ferme!
Peste toate aceste, gruparea haștagistă, numită pe la colțuri și ca fiind divizia politică a serviciilor secrete, mă refer la USR-PLUS, a obținut șase ministere, un post de viceprim-ministru și dreptul de a numi Șeful cancelariei Primului ministru, bănuit fiind paranoicul Florin Cîțu, scaun rezervat de regulă pentru cooperativa ochiul și timpanul. Adică, posibil premier PNL, cu Șef de Cancelarie USR! Cîțu și Orban cel Ludovic au acceptat fără să crâcnească!
Cu un prim-ministru precum Cîțu, care a picat examenul de treaptă în tinerețe, a făcut o școală profesională și apoi a luat/trecut examenele precum trece gâsca prin apă, om cu mari probleme paranoice și cu Orban reîntors la mandolină, că altceva nu mai avea de făcut, va fi vai și amar de țărișoara încă numită România!
În aceste grave condiții, ne paște un 2021 cu austeritate și nu mai este deloc surprinzător tupeul copreședintelui USR-PLUS, limbricul ciupit al serviciilor francezo-române Dacian Julien Cioloș, care a declarat sâmbătă că nu exclude candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024!
UDMR este marele câștigător al intrării la putere. Cu ministerul Dezvoltării, și cu PNDL-ul aflat în cea de-a doua lui etapă, UDMR va trece prin pixul ei finanțarea a 9.500 de obiective de investiții, pentru care sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.
ION PREDOȘANU

P.S. Este, totuși, posibil ca PSD, așa cum a declarat președintele Marcel Ciolacu să încerce să se opună unui Guvern contra-naturii și care va provoca o daună totală românilor și României!!! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here