Ultimele pregătiri pentru Nedeia de la Polovragi

583

Autoritățile locale fac ultimele pregătiri pentru Târgul de Sfântul Ilie de la Polovragi, care se va organiza în perioada 13-20 iulie în Vatra Târgului din localitate. Cei care vor lua parte la seria evenimentelor vor putea degusta preparate gastronomice tradiționale, vor putea participa la ateliere de meșteșuguri și spectacole folclorice.

Târgul de Sfântul Ilie sau Nedeia este un eveniment anual plin de tradiție și culoare, organizat în pitoreasca localitate Polovragi, fiind cel mai mare de acest fel din întreaga Românie. Este un prilej minunat pentru a celebra obiceiurile și tradițiile românești într-un cadru autentic și primitor.
”Ce vă așteaptă: – Târg de meșteșuguri: Expoziție și vânzare de produse artizanale unice realizate de meșteșugari talentați din întreaga țară; – Gastronomie tradițională: Degustare de bucate tradiționale delicioase, de la sarmale și mici, până la dulciuri autentice; – Spectacole folclorice: Concerte de muzică populară și dansuri tradiționale românești susținute de ansambluri folclorice renumite;- Activități pentru copii: Jocuri și activități interactive care vor încânta copiii de toate vârstele;- Pelerinaj la Mănăstirea Polovragi: O ocazie de a vizita acest loc spiritual încărcat de istorie și legendă;- Contopire cu natura: Vă invităm să vizitati Peștera Polovragi cât și Cheile Oltețului. Program: 13 iulie – Deschiderea oficială și inaugurarea târgului; 19-20 iulie – Zile dedicate spectacolelor folclorice și concursurilor de tradiții. Intrarea este liberă, iar zona de parcare a autoturismelor este disponibilă în apropierea locației. Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună la Târgul de Sfântul Ilie! Sărbătoriți tradițiile alături de familie și prieteni, descoperiți frumusețea meșteșugurilor și gustați din savoarea bucatelor tradiționale”, au anunțat reprezentanții Primăriei Polovragi.
La finalul evenimentului, în data de 20 iulie, la Polovragi va avea loc și o festivitate de premiere pe scena ce va fi amplasată în cadrul târgului. „În primul rând vom premia un veteran de război care a împlinit vârsta de 100 de ani. Acesta este Chivu Nicolae, fost profesor. Va primi suma de 5.000 de lei și va primi o plachetă în semn de recunoștință. Mi-a fost și profesor. Acum locuiește alături de copii la Constanța, dar îl vor aduce la Polovragi. Tot pe 20 iulie, vor fi premiați cu 200 de lei tinerii care au împlinit 18 ani. De asemenea, cuplurile cu 50 de ani de căsătorie la activ vor primi suma de 500 de lei. Va beneficia de un premiu în bani și un elev din Polovragi calificat la o olimpiadă națională”, a declarat Gheorghe Epure, edilul localității Polovragi.
Anual, numărul participanților este de circa 20.000. Nedeia sau Târgul de la Polovragi este atestată documentar încă din secolul al XVII-lea.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here