Antrenorul naționalei feminine la Târgu Jiu: ,,Ne propunem să depistăm cât mai multe talente”

690

A luat startul tabăra dedicată sportivilor din generația 2009, organizată de Federația Română de Baschet, prin Academia Română de Baschet – Filiala Gorj. Primele acțiuni specifice au avut loc vineri, în Sala Sporturilor din municipiu. Peste 70 de tineri au participat la primul antrenament, iar timp de 7 zile, tinerii sportivi vor beneficia de pregătire intensă și activități complementare, sub îndrumarea specialiștilor. Printre antrenori se află și Dan Calancea, președintele Colegiului Central al Antrenorilor România și selecționerul naționalei de senioare a României.
,,Este o acțiune a Federației Române de Baschet, a Academiei Române de Baschet. Este o primă tabără. Federația Română de Baschet intenționează să organizeze mai multe acțiuni de acest gen. În primul rând, vreau să mulțumesc organizatorilor, Consiliului Județean Gorj și Consiliului Local Târgu Jiu, pentru sprijin și sunt convins că, în ciuda faptului că e o perioadă foarte scurtă de timp, doar o săptămână, va fi deosebit de utilă pentru cei care vor lucra. Vom îmbina antrenamentele cu lucruri care se vor întâmpla și în afara baschetului. Vom vizita punctele de atracție ale orașului Târgu Jiu, operele lui Brâncuși, și sunt convins că va fi o săptămână deosebită pentru toți copiii prezenți în această tabără. Sunt peste 70 de copii din toate orașele țării care au venit, cred eu, în primul rând, să se simtă cât se poate de bine în această săptămână. Mulți dintre ei sunt după examenele de clasa a VIII-a, iar această perioadă, cu atât mai mult, nu poate să fie decât benefică pentru ei. Ne propunem să depistăm cât mai multe talente pentru loturile naționale ale României și să șlefuim aceste talente, în perioada aceasta de tabere, pe care încercăm să le permanentizăm pe parcursul verii”, a precizat Dan Calancea.
Este primul camp de vară organizat de Federația Română de Baschet, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj și al Primăriei Târgu Jiu, urmând ca în viitor să fie organizate și alte evenimente similare.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here