Sportul românesc a intrat în carantină!

1684

Federația Română de Fotbal a hotărât, joi, să suspende toate competițiile pe care le patronează. Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național hotărârea poate suporta modificări. Decizia vine după ce FRF hotărâse, inițial, să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.,,Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate”, se arată pe frf.ro. De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie.UEFA va lua o decizie privind amânarea jocurilor din competițiile europene pe 17 martie. Atunci va avea loc o videoconferință în care se va decide soarta partidelor din Champions League, Europa League și Euro 2020.

Baschetul nu face excepție
Federatia Română de Baschet a luat decizia de a suspenda toate activitățile sportive pe care le avea sub organizare. Inițial, forul autohton a decis ca toate meciurile să se desfășoare fără spectatori și apoi a suspendat Liga 1 și competițiile de copii și juniori.
Joi, în vederea prevenirii extinderii pandemiei de COVID-19, Comitetul pentru Situații de Urgență din cadrul FRB, după o consultare cu majoritatea reprezentanților cluburilor din Ligile Naționale de Baschet și a conducerilor Colegiului Central al Arbitrilor și Comisiei Centrale de Comisari, a decis suspendarea tuturor meciurilor din Liga Națională de Baschet Masculin și Liga Națională de Baschet Feminin până la data de 31 martie 2020. De asemenea, au fost suspendate și meciurile din Turneul Final al Cupei României 3×3, masculin, ediția 2020, și competițiile oficiale de baschet 3×3. Măsura a fost luată după ce NBA și FIBA și-au oprit activitatea. Meciurile se vor relua în cursul lunii aprilie anul curent, în funcție de evoluția situației. Echipa de baschet CSM Târgu-Jiu avea programat jocul cu Miercurea Ciuc, sâmbătă, 14 martie, de la ora 17.00.Antrenorul Claudiu Alionescu declara înainte de decizie că măsura de a juca fără spectatori este binevenită. ,,Vom juca fără spectatori, cu porțile închise. Este în premieră pentru noi, ca echipă, dar până la urmă cred că este decizia bună. Am văzut că s-au jucat și meciuri de Champions League fără spectatori și chiar un derby la fotbal în Italia. Este o decizie de precauție și trebuie să o respectăm, chiar dacă baschetul este un spectacol și fără spectatori nu are aceeași amploare”, spunea Alionescu. Pauza este de bun augur pentru echipa de baschet seniori a clubului nostru, în contextul în care mai mulți jucători erau accidentați.

Ministrul Tineretului și Sportului:,,Recomandarea generală este această izolare”
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că deciziile luate de anumite federații de a suspenda competițiile reprezintă măsura justă în contextul actual.
,,O considerăm o măsură bună, o măsură necesară. Este o recomandare fermă. Avem foarte multe discuții, vrem ca toate federațiile să-și întrerupă activitatea. Limitarea contactului în masă este cea mai bună măsură. Sportivii își pot continua activitatea de pregătire pentru a rămâne în formă. Noi nu putem impune, noi doar recomandăm. Ne consultăm cu toate federațiile. Recomandarea noastră este să se suspende toate activitățile. Toate aceste măsuri sunt pentru a preveni. Recomandarea generală este această izolare”, a precizat Stroe. După baschet și fotbal, decizia de a suspenda toate meciurile organizate a fost luată și de Federația Română de Volei. Se așteaptă hotărâri similare de la toate forurile autohtone.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here