Ajutorul pentru salvarea CE Oltenia, în discuția Comisiei Europene

1375

Veste bună pentru Complexul Energetic Oltenia! Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a transmis, în data de 20 ianuarie, prin Consiliul Concurenţei, către direcţiile specializate ale Comisiei Europene, formularele de prenotificare a ajutorului de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia.
Astfel, în urma clarificărilor care au avut loc între Comisia Europeană, MEEMA, Consiliul Concurenţei şi CE Oltenia, în data de 31 ianuarie, aceasta a considerat că sunt îndeplinite cerinţele privind transmiterea formală a notificării ajutorului de salvare, anunță CE Oltenia.
„Procedurile au fost îndeplinite, iar notificarea pentru ajutorul de salvare a CE Oltenia a fost acceptată de Comisia Europeană! Primul pas pentru CE Oltenia a fost făcut de Guvern, prin aprobarea Memorandumului pentru plata certificatelor de carbon. Tot atunci a fost stabilit și un calendar al acțiunilor necesare pentru obținerea ajutorului de salvare pentru CE Oltenia”, a anunțat deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu.
Complexul Energetic Oltenia a primit „undă verde” de la Comisia Europeană pentru a se putea împrumuta de la Trezorerie 1.200 milioane de lei, sub forma unui ajutor de salvare, susține și senatorul PSD de Gorj, Florin Cîrciumaru: „Așadar, Guvernului PNL nu-i rămâne decât să caute soluții pentru continuarea activității la Complexul Energetic Oltenia, așa cum a procedat Guvernul PSD, și să nu accepte închiderea grupurilor energetice pe cărbune, punând în pericol siguranța energetică națională și miile de locuri de muncă de la CE Oltenia”.
Guvernul a aprobat, la sfârșitul anului trecut, un Memorandum privind ajutorarea Complexului Energetic Oltenia, pentru achiziţionarea certificatelor de carbon pe anul 2019. În termen de 6 luni de la acordare, Complexul Energetic Oltenia fie va rambursa împrumutul acordat, fie va prezenta un program de restructurare pe care Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri îl va notifica Comisiei Europene în vederea obţinerii unui ajutor de stat pentru restructurare pentru o perioadă de 5 ani.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here