Concert de Crăciun, oferit de Lyra Gorjului

485

PC185397Orchestra de cameră Lyra Gorjului a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu a susţinut un excepţional Concert de Crăciun, la Sala Maură a Prefecturii Gorj. Aceasta a fost cea de-a doua ediţie a spectacolului închinat sărbătorii Naşterii Domnului.

După succesul pe care l-a avut ediţia de anul trecut a Concertului de Crăciun, susţinut de orchestra de cameră Lyra Gorjului, reprezentanţii Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu au ţinut să continue tradiţia. Astfel, cu doar o săptămână înaintea sărbătorii Naşterii Domnului, orchestra de cameră Lyra Gorjului a oferit Concertul de Crăciun tuturor celor care iubesc muzica de calitate. Spectacolul Lyrei Gorjului s-a desfăşurat la Sala Maură a Prefecturii Gorj, duminică – 18 decembrie 2011, începând cu ora 19:00. Intrarea a fost liberă. Între spectatori s-au aflat şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Bijuterii muzicale, în interpretarea Lyrei Gorjului

PC185412Programul Concertului de Crăciun a cuprins adevărate bijuterii muzicale. Membrii orchestrei de cameră Lyra Gorjului au interpretat, sub atenta îndrumare a dirijorului Ilie Ceţean, următoarele arii: „Glumă muzicală” de W.A. Mozart,PC185417 „AN DER RHEIN” de Keler Bela; „Gambrinus Polka”, „Salon Polka” şi „Polka Pizzicato” de V.Strauss; „Valurile Dunării” a lui I.Ivanovici; „Annen Polka”, „Dunărea Albastră” şi „Radecki Marsch” de V Strauss; „Serenada” lui F.Schubert, spectacolul încheindu-se cu „Vals” de D. Sostakovici. În întâmpinarea sărbătorilor de iarnă, Concertul de Crăciun al Lyrei Gorjului a fost un minunat cadou pentru sufletul iubitorilor acestui gen de muzică.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here