Boza anunță investiții de peste 100 de milioane de euro

1660

Complexul Energetic Oltenia şi-a propus pentru acest an investiţii de peste 100 de milioane de euro. Concomitent, va demara un program de decarbonizare de aproape un miliard de euro, care va dura până în anul 2025. Anunțul a fost făcut de către președintele Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza.
„Pentru 2020, programul de investiţii se ridică la 590 milioane lei, din surse proprii. Iar pe lângă acesta, vom începe un program de decarbonizare, conform hotărârii Comisiei Europene. Este un program care se va implementa până în anul 2025 şi care, la o primă estimare, va ajunge la 1 miliard de euro. Acest program de decarbonizare este un program decis de Comisia Europeană, de reducere a emisiilor de CO2. Va fi suportat din trei surse de finanţare, din Fondul de Modernizare, din Planul Naţional de Investiţii, iar o parte din surse proprii”, a precizat Sorin Boza, citat de news.ro.
În altă ordine de idei, Boza spune că producătorul de energie nu întâmpină probleme cu stocurile de cărbune. „La noi nu sunt probleme cu stocurile de cărbune, avem peste valorile stabilite prin hotărâre de guvern. Avem 890.000 tone de cărbune în stocurile CEO, din care în termocentrale 690.000 tone, iar restul în cariere”, a conchis Boza.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here