Centru pentru bătrâni într-o fostă brutărie

1366

Un centru de zi pentru persoanele vârstnice va lua ființă într-o fostă brutărie din comuna Roșia de Amaradia. Lucrările au început deja, anunță primarul Liviu Cotojman, finanțarea fiind asigurată de la Uniunea Europeană.

Primăria din Roșia de Amaradia a cumpărat ruina la un preț modic și o va transforma într-un modern centru pentru bătrâni. Este vorba despre o clădire veche, de o jumătate de secol, ridicată de către săteni. Brutăria a fost preluată apoi de cooperativa de consum și închisă în urmă cu mai mulți ani, după ce societatea a intrat în insolvență.
„Au început lucrările pentru înființarea centrului de zi pentru persoane vârstnice din comuna Roșia de Amaradia, centru ce va fi dotat și cu aparatură telemedicală. Finanțarea este asigurată de la Uniunea Europeană. Investiția presupune reabilitarea și dotarea fostei brutării din Roșia de Amaradia, clădire ce se află în stadiu avansat de degradare, pe care Primăria Roșia de Amaradia a achiziționat-o cu suma de 4.000 de lei, de la un lichidator”, a anunțat primarul Ion Liviu Cotojman. Centrul pentru bătrâni va fi gata în 2020.
Persoanele vârstnice vor beneficia de asistență medicală și juridică.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here