Șantiere deschise pe cinci drumuri județene. Urmează DJ 675C!

2720

Consiliul Județean Gorj anunță că în acest moment se lucrează la reabilitarea a peste o sută de kilometri de drumuri județene, investiții din fonduri proprii, guvernamentale sau europene. În această primăvară, s-au deschis două noi șantiere pe DJ 674 Vlăduleni-Ionești-limită județul Mehedinți și DJ 675B Câmpu Mare-Alimpești. În curând, promit autoritățile județene, vor începe lucrările și pe drumul județean ce traversează localitățile Logrești, Bustuchin, Roșia de Amaradia, Alimpești, Bumbești-Pițic și Baia de Fier.

„Investițiile în infrastructura rutieră continuă”, anunță președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu. În momentul de față au demarat lucrările de așternere a mixturii asfaltice – strat de egalizare, pe DJ 675B, în comuna Albeni. Acest drum, lung de 25,6 kilometri, traversează localitățile Câmpu Mare – Albeni – Călugăreasa – Prigoria – Zorlești – Alimpești, până în DJ 675C, durata de execuție fiind de 24 de luni. Investiția se ridică la peste 40 de milioane de lei, bani obținuți din fonduri europene. Tot în această perioadă se execută lucrări de supralărgire a drumului județean 674, în comuna Fărcășești, fiind efectuate totodată lucrări de asfaltare în comuna Ionești. Drumul de 43,4 kilometri, ce traversează comunele Bîlteni, Fărcășești, Urdari, Ionești și Turceni, este reabilitat din fonduri guvernamentale, prin PNDL, dar și cu bani de la bugetul județului. Investiția depășește 110 milioane de lei și urmează să se finalizeze în circa doi ani. Tot în acest an va intra în reabilitare un important drum județean. Este vorba despre DJ 675C, ce traversează localitățile Târgu Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corșoru, Alimpești, Sârbești, Ciupercenii de Olteț, până în DN 67. Au fost obținute fonduri europene de peste 50 de milioane de lei pentru modernizarea a 43 de kilometri. „A fost întocmită documentația tehnico-economică – faza proiect tehnic și a fost finalizată procedura privind achiziția serviciilor de verificare a proiectului tehnic de către verificatori tehnici atestați și de asistență tehnică din partea diriginților de șantier. Durata de execuție este de 24 luni”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Gorj. În plus, alte trei drumuri județene sunt în curs de reabilitare. Este vorba despre DJ 672C și DJ 672E, ce traversează comunele Bălești, Arcani, Runcu, și DJ 673, ce trece prin localitățile Slivilești, Șiacu, Bolboși, Igirosu, Borăscu, Calapăru, Turceni, Broșteni, până în DN66 (E79).

Drumuri finalizate
Unul dintre drumurile finalizate este DJ 671B limită județ Mehedinți – Văgiulești – Samarinești – Motru – Lupoaia – Cătunele – Glogova – Cămuiești, județul Gorj, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, contract semnat în noiembrie 2018. Alți circa 50 de km de drumuri județene – DJ 664 Bumbești-Jiu-Turcinești-Schela și DJ 664A Turcinești-Stănești-Târgu-Jiu – au fost reabilitați din bugetul propriu al Consiliului Județean, investițiile depășind 4 milioane de lei.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here