Târgu-Jiu: Cartiere inundate după furtună

1324

Fenomenele meteorologice extreme, care au lovit județul Gorj duminică seara, au paralizat și municipiul Târgu-Jiu, pentru ore bune. Canalizarea orașului nu a făcut față cantității uriașe de apă și a cedat de la bun început, străzile fiind inundate rapid.

În zona Parcului Municipal Constantin Brâncuși, apa a depășit nivelul bordurilor, mai mulți copaci fiind doborâți de rafalele puternice de vânt. Două cartiere au fost afectate serios din cauza apei care a năvălit pe străzi, majoritatea locuințelor fiind inundate. Primăria Municipiului Târgu-Jiu a intervenit cu specialiști și utilaje, iar în unele zone s-a lucrat pe parcursul întregii zile de luni.
Cetățenii din cartierul Narciselor au avut din nou curțile inundate. Aici, un canal care trebuia să asigure scurgerea apelor pluviale nu a mai făcut față cantității mari de apă și s-a revărsat, inundând întreaga zonă. „S-a intervenit cu un buldoexcavator și urmează întocmirea unui proiect pentru executarea unor lucrări care să asigure preluarea eficientă a apei pluviale”, au anunțat reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu.
O altă zonă afectată a fost cea din cartierul Primăverii. Aici, locuitorii au refuzat ajutorul municipalității de a se instala tuburi speciale pentru preluarea cantităților mari de apă, iar cartierul a fost inundat, au mai anunțat autoritățile locale.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here