Pandurii au pierdut la Ripensia. Bogoi, dezamăgit de lipsa de atitudine

898

Fotbaliştii gorjeni nu reuşesc să lege rezultatele pozitive în retur. Pandurii a fost învinsă la Timişoara, de Ripensia, după un joc dominat de gazde încă din debutul său. Bănăţenii au deschis scorul în minutul 9, printr-un gol norocos al lui Stoi, a cărui centrare l-a depăşit în aer pe Costache şi a poposit în vinclul porţii. Vizitatorii au contat foarte puţin în atac, trupa lui Bogoi fiind mai periculoasă la fazele fixe. Tot după nouă minute, Ripenisa şi-a majorat avantajul şi în partea secundă, Dumiter înscriind, din careu, după o pasă lobată a lui Stoica (`54). Pandurii au dat replica în minutul 76, în urma unui corner, când Oiţă a reluat în plasă o deviere a lui Brînzan. Din nefericire, punctele n-au rămas în Ciarda Roşie. Rezultatele din această rundă i-au dus pe gorjeni, din nou, la trei “lungimi” de retrogradare.
“Doar am părut, dar nu am avut atitudine corespunzătoare ca să cucerim puncte azi. Am luat şi goluri pe două greşeli mari ale defensivei noastre. Foarte – foarte puţin am dat astăzi ca să câştigăm punctele puse în joc. În finalul de meci, ne-am apropiat. Din păcate, am făcut greşelile pe care le-am făcut în apărare. Echipa adversă s-a desprins la 2-0, pentru că în marea majoritate a timpului, meciul a fost echilibrat, şi ne-a fost greu să revenim în joc. Este un meci pierdut, în primul rând, datorită nouă, datorită atitudini pe care am avut-o. La un joc în deplasare, altfel trebuia să ne concentrăm şi să avem mai multă atitudine şi efort”, a precizat antrenorul Adrian Bogoi. Tehnicianul Pandurilor a mai spus că lupta pentru evitarea retrogradării se va da până în ultimele etape. ,,Toate echipele de la locul 8 în jos sunt în hora retrogradării. Asta e situaţia. Sunt etape multe până la sfârşit. Ne vom pregăti mai bine pentru jocul următor. Sperăm să acumulăm punctele necesare pentru a fi deasupra linii la sfârşitul campionatului. Singurele mari probleme de la echipă sunt legate de salarizare. Sper ca cei din conducerea clubului să le rezolve și noi să ne vedem de treaba noastră din punct de vedere sportiv’’, a adăugat antrenorul.

Pelici: “Am tremurat pe final”
Antrenorul bănăţenilor, Alexandru Pelici, a admis că, în ciuda dominării gazdelor, pandurii puteau reveni pe tabelă în ultimele minute de joc. ,,Sunt puncte foarte importante pentru noi, prețioase, care ne oferă, momentan, ceva liniște. Jocul rezultatelor e bun pentru noi în această etapă, chiar aveam nevoie de toate punctele. Am ratat situații clare și am ajuns să tremurăm pe final, dar ăsta e fotbalul, e bine că s-a terminat cu bine”, a declarat Pelici. Dacă Bogoi a criticat prestaţia elevilor săi, Pelici şi-a lăudat jucătorii. ,,Am manifestat atitudine, dorință, băieții au luptat. Și revenirea în Ciarda Roșie a fost de bun augur, victoria de la încheierea sezonului de toamnă fiind repurtată aici tot prin înscrierea a două goluri, 2-0 cu CS Luceafărul. Din punct de vedere al oamenilor care vin la stadion, e mai bine aici, căci tribuna e mai aproape de teren, e altă căldură din partea lor, încurajările pe final se simt, presiunea și ajutorul lor contează, e mai bine din punctul meu de vedere decât acolo, pe ‘Dan Păltinișanu’, căci dacă suntem mai puținei și mai e și pista, se simte, ori aici se aude mai bine tribuna, de-aproape”, a spus fostul tehnician de la Sibiu.

RIPENSIA TIMIŞOARA – PANDURII TÂRGU JIU 2-1 (1-0)
Gabriel Stoi 9’, Andrei Dumiter 54’ / Gabriel Oiţă 76’
H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.) – Stoi (Chera 80’), Anghelina – Monea, C.tin. Stoica (Străuţ 68’), Dumiter (Mansour 85’) – Oct. Drăghici. Rezerve neutilizate: Păduraru – Ţieranu, Mansour, Străuţ, Chera, Burdeţ, Al. Popovici. Antrenor: Alexandru Pelici.
Al. Costache – Oiţă, Rob. Gheorghe, Rob. Bratu, Brînzan (cpt.) – Trancă, Tudoran, P. Popescu (Vasilescu 55’), Raiciu (Dănescu 87’) – Vodă, Blejdea (Almic 74’). Rezerve neutilizate: Al. Opriţa – Dănescu, Almic, Laur. Tudor, Al. Vasilescu, Hu Ho Kim, Al. Dinu. Antrenor: Adrian Bogoi
Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); Asistenţi: Ovidiu Timar (Marghita) şi Cristian Daniel Ilinca (Craiova).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here