Sentință cu repetiție pentru trei braconieri din Turceni

1765

Magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au dispus condamnarea a trei bărbați din Turceni acuzați de braconaj, printre ei fiind și șeful Ocolului Silvic din localitate, Aurică Biriboiu. În urmă cu un an fiecare dintre cei trei a primit câte o amendă penală, cea mai mare dintre ele fiind de 3000 de lei pentru Biriboiu, dar pedepsele au fost contestate la vremea aceea și Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului. Așa se face că la sfârșitul lui 2018 procesul s-a reluat la Târgu-Jiu de la zero, iar acum s-a ajuns la condamnarea celor trei inculpați, pedepsele dispuse de judecători fiind aproape trase la indigo cu cele deja pronunțate o dată de către magistați.
Și de data aceasta, Biriboiu a primit două amenzi penale, una de 1800 de lei și cealaltă de 2400 de lei, ambele fiind contopite într-una finală de 3000 de lei. El este proprietarul bălții unde venise să braconeze peștele pe care îl creștea, ajutoare fiindu-i doi apropiați. Eugeniu Ștefănescu și Ștefan Coandă au primit fiecare câte o condamnare ce constă în aplicarea unei amenzi penale de 1770 de lei. Niciunul dintre ei, inclusiv Biriboiu, nu ar mai avea dreptul, conform deciziei instanței, să mai pescuiască vreme de un an după ce sentința rămâne definitivă. Inculpații au dreptul să o conteste, ceea ce înseamnă că procesul va continua în primăvară la Curtea de Apel Craiova.
Acum instanța de la Târgu-Jiu a dispus confiscarea de la cei trei a uneltelor folosite la braconarea peștelui. E vorba în special de plase monofilament și multifilament. Inculpații mai au obligația să achite fiecare câte 300 de lei cheltuieli judiciare statului, precum și un total de 6550 de lei cheltuieli cu onorariul expertului din dosar.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here