Venitul minim garantat, verificat de oamenii legii

395

Reprezentanţii Guvernului în teritoriu, respectiv inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, au continua campania naţională de verificare a dosarelor privind venitul minim garantat acordat de către stat.

Astfel, zilele trecute, angajaţii Compartimentului Îndrumare şi Control, Asistenţă şi Incluziune Socială, au verificat primăriile Samarineşti, Văgiuleşti, Bălăneşti şi Schela. De la Bălăneşti, din totalul de 54 de dosare privind venitul minim garantat, oamenii legii au verificat 30, de la Văgiuleşti tot 30 din 56, 27 de la Samarineşti din totalul de 41, şi alte 12 de la Primăria Schela.

Două primării au fost găsite cu probleme, respectiv Samarineştiul şi Bălăneştiul. La prima menţionată, inspectorii au suspendat din plată două dosare ai beneficiarilor Legii 416/2001, iar la Bălăneşti un singur dosar a fost suspendat. În cazul tuturor celor trei dosare suspendate de la plată, decizia a fost luată deoarece beneficiarii nu prestaseră numărul de ore în folosul comunităţii prevăzut în dosarul de venit minim garantat.

Şi Campania naţională de control privind încadrarea în grade de handicap şi acordarea certificatelor aferente, cerută de ministrul muncii Mihail Şeitan acum câteva luni, a fost continuată şi la Gorj. Echipa mixtă de control a verificat administrativ un număr de 160 de dosare, dintre acestea 38 ale persoanelor cu handicap grav şi 122 ale celor cu handicap accentuat. Din controlul administrativ al dosarelor, o singură persoană cu handicap accentuat a fost propusă spre reevaluare.

Izabella MOLNAR

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here