Impozite mai mari pentru terenurile agricole nelucrate

346
teren-agricol-cu-buruieni--Cei care deţin un teren agricol, dar nu îl exploatează ar putea fi impozitaţi suplimentar.
Propunerea a venit chiar de la ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, care a afirmat azi că persoanele care au terenuri agricole, dar nu le folosesc, ar trebui penalizate.

În replică, reprezentanţii Ministerului Agriculturii se arată de acord şi spun că acest lucru s-ar putea întâmpla în două-trei luni.”Eu sunt un partizan al impozitării terenurilor agricole şi o penalitate pentru cei care nu exploatează terenurile agricole ar putea să apară. Din punctul meu de vedere, este bine-venită. Susţin acest model de penalizare pentru cei care deţin terenuri agricole fără să le utilizeze”, a declarat Vlădescu.
În prezent, proprietarii de terenuri arabile situate în extravilan plătesc un impozit anual cuprins între 36 de lei şi 43 lei pe hectar, iar banii ajungând la bugetele locale. Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a declarat pentru Mediafax că peste 400.000 de persoane, care deţin mai mult de 1,5 milioane de hectare de terenuri agricole necultivate, ar putea plăti penalizări, începând din această primăvară. Terenurile nelucrate reprezintă aproximativ 20% din suprafaţa arabilă a României, în condiţiile în care sunt cultivate circa 8,1 milioane hectare.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here