Bucurii pentru copii – Secţia Pediatrie a Spitalului Novaci, dotată cu un loc de joacă modern

652

Vineri, 20 iulie 2018, a fost inaugurat noul loc de joacă destinat micilor pacienți ai Spitalului Orășenesc Novaci. Investiția a fost realizată cu sprijinul Grupului CEZ România, prin acest proiect urmărindu-se îmbunătățirea stării de bine a copiilor internați la Pediatrie. Este vorba despre cei aproximativ 60 de pacienți lunari ai secției, care au, de acum, posibilitatea de a petrece timpul într-un mod cât mai plăcut. La inaugurarea spațiului de joacă au participat reprezentanți ai CEZ, medici, conducerea spitalului, dar și pacienți și însoțitori; între cei prezenți s-au regăsit: Adrian Pavel – director exploatare și mentenanță Distribuție Oltenia,  Emil Grigore – managerul Spitalului Orășenesc Novaci, și Dumitru Leuștean – primarul orașului Novaci.

Zeci de copii sunt internaţi, lunar, la Spitalul Orăşenesc Novaci. Recent, graţie unei sponsorizări din partea companiei CEZ, Secţia Pediatrie a fost dotată cu un spaţiu de joacă destinat micilor pacienţi. Inaugurarea acestuia a avut loc vineri. “Ne bucurăm că, de acum, copiii bolnavi pot să mai vadă şi altă imagine, nu numai saloanele şi sala unde se desfăşoară tratamentele. Este o iniţiativă deosebită şi mulţumim CEZ Oltenia pentru toată investiţia”, a spus Dumitru Leuştean, primarul Oraşului Novaci, cu ocazia inaugurării spaţiului de joacă de la Pediatrie. Managerul Emil Grigore apreciază astfel de iniţiative şi precizează că ele sunt mereu binevenite. “Am primit de la CEZ o sponsorizare 5000 de euro pentru realizarea unui spaţiu de joacă pentru copii. Mulţumim echipei CEZ! Aşteptăm şi alte sponsorizări. Urmează să mai primim o sponsorizare de la Rotary Lugoj, care va consta în mobilier pentru saloane: saltele, paturi, noptiere, aşternuturi. Orice sponsorizare este binevenită”, a mărturisit Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.  Prin acest proiect se urmăreşte îmbunătăţirea stării de sănătate a micilor pacienţi, prin oferirea de opţiuni de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut şi interesant, creativ şi educativ.

Proiect de suflet…
Iniţiativa de a amenaja un loc de joacă pentru micii pacienţi ai Spitalului Orăşenesc Novaci a fost propusă de către un angajat CEZ, în cadrul proiectului intern Generatorii de Bine. Concret, amenajarea acestui loc de joacă a fost o inițiativă a directorului Adrian Pavel. “Este un proiect de suflet, special pentru mine, dar şi pentru compania noastră, deoarece noi investim în viitor, iar faptul că am reuşit amenajarea acestui spaţiu de joacă pentru pacienţii Secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Novaci, arată intenţia noastră şi susţinerea pentru viitorul acestei ţări, pentru viitorul comunităţii. Vrem ca aceşti copii să se simtă bine, să uite de problemele pentru care sunt internaţi şi să aibă un ambient optim pentru a-şi ajuta psihic starea de sănătate. (…) Pe lângă faptul că vrem să le aducem oamenilor energie în casă, tot timpul, ne-am propus să le aducem şi o altfel de energie pentru a-i ajuta pe toţi şi să ne ajutăm pe noi înşine să fim mai buni ”, a declarat Adrian Pavel – director exploatare și mentenanță Distribuție Oltenia. Micii pacienți au fost încântați de noul loc de joacă și de dotările acestuia. Și părinții care îi însoțesc pe perioada spitalizării, privesc cu ochi buni această investiție. Reunite sub umbrela platformei de responsabilitate socială “Energie Pentru Bine”, iniţiativele Grupului CEZ vizează susţinerea comunităţilor din zonele de operare, prin dezvoltarea unor proiecte durabile, bazate pe nevoi reale şi cu efect pe termen lung.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here