Cea mai modernă grădiniţă din Târgu-Jiu, inaugurată oficial

513

O grădiniţă la standarde europene a fost inaugurată vineri, 31 mai 2013, în prezenţa autorităţilor locale şi a inspectorului şcolar general. Este vorba despre clădirea unde se va muta Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de copil” din Târgu-Jiu. Valoarea investiţiei se ridică la 30 miliarde lei vechi.

Veşti bune pentru preşcolarii şi cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil” din Târgu-Jiu. Începând cu anul şcolar 2013-2014 ei îşi vor desfăşura activitatea într-o clădire nouă, dotată şi utilată conform standardelor europene. Grădiniţa a fost inaugurată oficial, la sfârşitul săptămânii trecute. „Mă bucur că într-un moment în care grădiniţa a primit titlul de Şcoală Europeană şi noi, la rândul nostru, Primăria Târgu-Jiu, am putut să le facem cadou un nou corp de clădire tot de nivel european. Este un corp foarte modern, cu dotări de ultim moment, unde copii din Târgu-Jiu vor putea să aibă condiţii foarte bune. Este normal că nu trebuie să ne oprim aici. Această clădire este ridicată, construită, pe un program al Guvernului. Trebuie să insistăm să mai primim bani şi să mai construim, mai ales în zona de centru pentru că este nevoie, fiind foarte multe solicitări. Dacă, la nivel de municipiu, nu avem probleme în ceea ce priveşte locurile pentru creşe şi grădiniţe, pot să spun că în zona de centru este o aglomeraţie mai mare pentru că toţi părinţii încearcă să-i ducă pe copii în zona de centru. Acest lucru înseamnă că trebuie să mai ataşăm corpuri pe lângă grădiniţele existente şi vom continua acest lucru”, a mărturisit Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Grădiniţă europeană
Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu spune că: „grădiniţa este dotată cu absolut toate utilităţile, cu echipamentele necesare pentru funcţionarea aşa cum trebuie; are inclusiv lifturi pentru alimente şi, practic, toate funcţiunile pentru a satisface cele mai exigente cerinţe. Acest obiectiv face parte din programul municipalităţii de extindere a capacităţilor de învăţământ preşcolar şi de construire a unor noi unităţi. Trebuie să ţinem cont de faptul că s-au dezvoltat noi cartiere în municipiu şi am luat măsurile necesare pentru construirea unor noi unităţi de învăţământ în zonele în care s-a evidenţiat o creştere a solicitărilor de înscriere la unităţile de învăţământ preşcolar”.
Capacitatea noii grădiniţe este de 120 de locuri, spaţiile din interior fiind extrem de generoase, iar dotările satisfac toate cerinţele, ridicându-se la standarde cu adevărat europene.

Grădiniţa „Vis de Copil” – „Şcoală Europeană”
Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil”, condusă de profesor Constanţa Teodorescu, este singura din Oltenia care are certificarea de „Şcoală Europeană”. Începând din această toamnă, Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil” se va muta în casă nouă, într-o locaţie modernă, dotată şi utilată la standarde europene. „Grădiniţa noastră este implicată de mulţi ani în proiecte şi programe europene, naţionale şi internaţionale, iar toată această paletă ne-a ajutat să câştigăm acest trofeu. Pentru că Primăria Târgu-Jiu ne oferă un spaţiu nou, modern, dotat la cele mai înalte standarde, atunci şi noi ne-am străduit ca nu cumva să se inaugureze această nouă locaţie şi noi să nu oferim aportul nostru. Am oferit titlul de „Şcoală Europeană”, unic în Oltenia pentru o grădiniţă. Sunt patru grădiniţe în ţară care au această certificare. Ne mândrim să punem firma de „Şcoală Europeană” pe clădirea cea nouă”, a declarat Constanţa Teodorescu, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit „Vis de Copil” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here