Cei mai buni trăgători din România, premiaţi la Târgu-Jiu

468

140 de cadre din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-au adunat zilele trecute la Târgu-Jiu, pentru a participa la cea de-a XXIV-a ediţie a Campionatului de Tir al MAI. Cei mai buni trăgători au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi cupe, primul loc al podiumului fiind ocupat de reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) şi cei ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR).

În perioada 16-19 aprilie, la Târgu-Jiu, s-a desfăşurat etapa finală a Campionatului de Tir al MAI, unde au fost prezenţi cei mai buni trăgători din cadrul ministerului. În competiţie s-au înscris aproape 140 de angajaţi din toate structurile ministerului, aceştia demonstrându-şi abilităţile de trăgător cu un pistol calibru 7,65 mm, executând focuri asupra a două tipuri de ţintă. „Este a XXIV-a ediţie a acestui campionat şi a fost o competiţie foarte reuşită. La categoria bărbaţi, ocupantul locului I a obţinut 200 de puncte iar ceilalţi, până la locul VI, au luat 199 puncte, departajarea făcându-se în funcţie de prevederile regulamentului. N-aş vrea să închei fără a aprecia şi a mulţumi încă o dată autorităţilor locale care ne-au sprijinit foarte mult; datorită lor competiţia s-a desfăşurat la un asemenea nivel”, a declarat Adina Maftei, directorul Centrului Cultural al MAI. Judeţul Gorj a fost reprezentat în această competiţie de 13 participanţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Gorjeanca Loredana Copoeru, locul II la individual feminin
Cei mai buni trăgători din cadrul MAI au fost premiaţi joi, de către autorităţile locale şi de reprezentanţi ai MAI. La categoria individual feminin, pe primul loc s-a clasat agentul principal Moraru Corina (IGPF) care a obţinut 199 de puncte din 200 posibile. „Este al doilea an consecutiv în care obţin locul I la individual feminin, cu 199 de puncte din 200. Cred că secretul constă în munca depusă; nu trebuie să te laşi niciodată mai prejos, să crezi că eşti suficient de bine pregătit şi să fi perseverent în tot ceea ce faci”, a declarat aceasta. La aceeaşi categorie, locul II a fost ocupat de o gorjeancă – căpitanul Copoeru Loredana (ISU Gorj), tot cu 199 de puncte. „Am obţinut 199 de puncte, la fel ca şi ocupanta locului I dar ea a avut o grupare mai bună. Nu este prima participare la o astfel de competiţie; particip de câţiva ani de zile. Pentru mine e cel mai bun rezultat”, a precizat reprezentanta ISU Gorj. Tot la categoria individual feminin, pe ultimul loc al podiumului a urcat inspectorul principal Matei Anamaria (IGPR), aceasta obţinând 197 de puncte; locul IV i-a revenit comisarului-şef Petrilă Florentina (Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza), locul V inspectorului Marin Ionela (IGPF) iar locul VI comisarului Moldovan Viorica (Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza”).

Punctaj maxim la individual masculin
La categoria individual masculin, primul loc al podiumului a fost ocupat de inspectorul principal Reti Liviu Crinel (IGPR), care a reuşit să obţină punctaj maxim – 200 de puncte din 200 posibile. „Împreună cu ceilalţi participanţi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, am încercat în fiecare an să repetăm performanţele anterioare, adică să nu coborâm ştacheta. Eu particip din anul 2007, atât în calitate de concurent cât şi de conducător de lot. Anul trecut un coleg a tras 200 de puncte din 200 posibile, anul acest am reuşit eu să trag”, a declarat inspectorul principal Reti Liviu Crinel. „Totul ţine de pregătire, de caracterul uman, de seriozitate. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea. Dacă nu eşti serios, nu poţi să ajungi la un nivel de performanţă. E la fel în toate sporturile, nu numai în tirul sportiv sau tragerile cu armamentul ale MAI. Ţine totul de seriozitate şi de pregătirea concurenţilor. În primul rând trebuie să-ţi placă această activitate, trebuie să cunoşti foarte multe caracteristici tehnico-tactice ale armamentului şi muniţiei pentru a putea să le valorifici în această activitate, trebuie să-ţi controlezi foarte mult corpul, respiraţia, mânuirea armamentului; trebuie să conştientizezi toate mişcările pe care trebuie să le faci pe parcursul concursului iar dacă reuşeşti să conştientizezi aceste mişcări, de la competiţie la competiţie, o să reuşeşti întotdeauna să-ţi îmbunătăţeşti calificativul”, a mai spus acesta. La aceeaşi categorie, locul II a fost ocupat de comisarul-şef Petrişor Cristian (IGPF, 199 de puncte), locul III de plutonierul-major Moşneagu Sorin (IGJR, 199 de puncte), locul IV de locotenent-colonelul Dobre Alin (Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Tudor Vladimirescu” Gorj, 199 de puncte, locul V de locotenent-colonelul Postelnicu Ionel (IGJR, 198 de puncte) iar locul VI de plutonierul-adjunct Cozma Ovidiu (IJJ Satu-Mare, 198 de puncte).

Echipa Jandarmeriei Române, locul I pe podium
În ceea ce priveşte clasamentul pe echipe, locul I pe podium a fost ocupat de echipa Inspectoratului General al Jandarmeriei Române cu un total de 786 puncte, locul II de echipa Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră-echipa 1, cu 772 puncte, locul III de echipa Academiei de Poliţie – echipa 1, cu 772 puncte, locul IV de echipa Inspectoratului General al Poliţiei Române – echipa 1, locul V de echipa Direcţiei Generale de Paşapoarte, iar locul VI de echipa Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. „Nu este prima oară când obţinem locul I. Anul trecut nu l-am obţinut noi, dar continuăm tradiţia de a obţine cele mai bune rezultate, alături de celelalte structuri din MAI. Esenţială este pregătirea, în orice domeniu. Dacă nu ne pregătim, nu avem rezultate. Avem nevoie de multă pregătire, mult antrenament, multă dăruire şi multă baftă”, a precizat locotenent-colonelul Postelnicu Ionel, coordonatorul lotului IGJR. Echipa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj s-a clasat pe locul VII. Etapa finală a Campionatului de Tir al MAI a fost organizată de Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, Inspectoratul de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here