Palatele de la Gorj, funcţionale din primăvară

383

În următoarele luni Palatele Agriculturii şi cel al Educaţiei vor fi la dispoziţia gorjenilor în casă nouă. Prefectul judeţului, Claudiu Teodorescu a luat această decizie pentru a le facilita cetăţenilor, persoanelor care plătesc funcţionarii statului din banii publici să nu alerge în toate cele 4 colţuri ale oraşului pentru a putea lua un aviz dintr-o parte, o adeverinţă din altă parte.

“Ţinând cont de faptul că suntem în sezonul rece, am decis ca cele două instituţii să se mute după ce se termină acest sezon. Nu avea rost ca să ne grăbim în această perioadă. Din păcate am pierdut o lună şi jumătate şi nu am făcut aceste mutări. Clădirile sunt pregătite, se pot muta şi în această clipă, în schimb am decis în momentul în care vom avea totul perfectat şi din punct de vedere a documentaţiei tehnice pentru a efectua această activitate de mutare a Inspectoratului Şcolar la Liceul numărul 5 şi a Direcţiilor agricole concentrate într-un singur spaţiu, atunci o să dăm drumul la această activitate”, a precizat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

Cetăţenii umblă de acolo, colo
Prefectul a luat această hotărâre din mai multe motive, unul dintre ele ar fi acelea că cei de la Inspectoratul Şcolar erau centralizaţi însă nu îi avantaja ca imagine iar cel de-al doilea a fost acela că instituţiile deconcentrate agricole se aflau în chirie în diferite zone ale oraşului. De altfel, unele servicii se află în zona de nord a oraşului, altele sunt în zona centrală, altele în zona de est, vest, sud şi prin prisma acestui fapt este normal ca cetăţenii, beneficiarii, persoanele care plătesc funcţionarii statului din banii publici să nu alerge în toate cele 4 colţuri ale oraşului pentru a putea lua un aviz dintr-o parte, o adeverinţă din altă parte. Prin acest mod, cetăţenii consumă carburanţi, timp şi bani. Palatul Educaţiei ar fi destinat Inspectoratului Şcolar cu toate celelalte instituţii din cadrul Ministerului Educaţiei, care se va muta la etajul 5 în clădirea reabilitată(n.r. Liceul nr. 5), iar serviciile deconcentrate, respectiv Direcţia Agricolă, APIA vor funcţiona, în următoarele luni, în clădirea de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here