Inaugurarea Şcolii Generale „Cornelius Radu” – Fiii Satului Rădineşti au primit monografii

281

Pe 24 iunie, fusesem invitat de distinsul prof. Marin I. Arcuş spre a participa la o întâlnire de suflet a Fiilor Satului Rădineşti-Gorj. Care a coincis cu inaugurarea unei noi clădiri a Şcolii generale „Cornelius Radu” din Rădineşti.

Scuze de două ori
Mai întâi, mi-am cerut scuze profesorului şi literatului Marin Arcuş pentru că îmi era imposibil să onorez invitaţia. În aceeaşi zi am fost împreună cu membri Ligii Culturale „Fiii Gorjului” din Bucureşti, la Padeş. Unde-a avut loc un Imn închinat Domnului Tudor, chiar în Câmpia Soarelui. Tot în acea duminică mai fusesem invitat de prof. Dan Pupăză să particip la întâlnirea Fiilor Satului Arcani. N-aveam cum să mă împart în atâtea – trei – chemări. Ce m-ar fi bucurat, altfel. Dacă cei din Arcani au promis că vor scrie ei despre evenimentul lor cultural – ba poetul Ion Sandală, ba poetul, traducătorul şi scriitorul total Dumitru Dănău – şi nu au făcut-o, în cazul celor din Rădineşti sunt eu în culpă.
Primisem prin poştă „Monografia Şcolii Generale „Cornelius Radu” Rădineşti” şi am rătăcit-o. Ba din vina mea, ba ia plăcut cuiva. Nici eu nu pot să ştiu. Cert este că Necuratul şi-a vârât coada. De primit, am primit-o. Fusese expediată odată cu revista „INTERFLUVII”, despre care am scris în numărul de ieri al Gorjeanului.

Mulţumiri prof.dr. Constantin M. Arcuş
Într-o altă epistolă, că pe prima am pierdut-o, admirabilul prof. Marin Arcuş declara că a uitat să trimită şi o carte de matematică a prof.dr. Constantin M. Arcuş. Arcuş Tatăl mă asigura că voi primi şi unele poze de la festivitatea inaugurării şcolii. Este vorba despre imaginile alăturate, pentru care-i mulţumesc domnului prof.dr. Constantin M. Arcuş.

Cinstire dascălilor, cinstire ctitorilor !
La Rădineşti există o Societate Cultural-Ştiinţifică „Rădineşti-Gorj”. Cu o bogată activitate şi editoarea unei superbe reviste ce apare fără întrerupere de 20 de ani. Spre lauda dascălilor – învăţători, profesori şi profesori doctori sau simple educatoare – şcoala de vis din imagine este şi meritul domniilor lor. A nu se înţelege că autorităţile nu au şi ele contribuţia corespunzătoare. Cert e că acolo unde slujitorii şcolii îşi iubesc meseria cu pasiune, sprijinind autorităţile în fapte bune pentru comunitate iată că, precum la Rădineştii Gorjului, se mai produc şi acţiuni demne de stima şi preţuirea noastră.
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here