Pacienţii Spitalului Novaci, neafectaţi de căldură

493

La ora actuală, Spitalul Orăşenesc Novaci este ocupat în proporţie de peste 70%. În zilele toride, pacienţii nu au suferit din cauza căldurii, conducerea unităţii dând asigurări că nu vor fi probleme nici în perioada următoare. Spitalul este dotat cu aparate de aer condiţionat, care sunt montate în saloanele cu expunere la soare.

La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la această unitate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, Spitalul asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori. De regulă, acest spital este aglomerat, adresabilitatea fiind foarte mare datorită condiţiilor oferite pacienţilor. În această perioadă, Spitalul Orăşenesc Novaci este ocupat peste 70% din capacitatea maximă. „Avem foarte mulţi pacienţi, pe toate specialităţile. Spitalul este ocupat acum în proporţie de 70%”, confirmă Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

AC în saloanele spitalului

Mulţi pacienţi au fost internaţi şi pe perioada caniculară, însă aceştia nu au avut probleme din cauza căldurii. „Noi avem aparate de aer condiţionat în saloanele expuse spre soare, astfel că nu sunt probleme din cauza căldurii. Avem capacitatea de a oferi condiţii foarte bune pacienţilor noştri”, explică  Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Conducerea unităţii consideră că pacienţii se îndreaptă spre această unitate, fiind atraşi de condiţiile foarte bune, de aparatura existentă, dar şi de personalul medical care este bine pregătit şi acordă atenţie deosebită fiecărui bolnav.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here