Mii de turişti, aşteptaţi la Rânca în week-end

325

RancaÎn cel de-al doilea week-end al lunii februarie se anunţă aglomeraţie mare în staţiunea montană Rânca. Stratul de zăpadă este numai bun pentru practicarea sporturilor de iarnă, iar pârtiile din staţiune sunt în stare excelentă. Şi drumul de acces spre Rânca este bun.

Cei care iubesc muntele şi sporturile de iarnă au toate motivele să îşi petreacă sfârşitul de săptămână la Rânca. În acest week-end, când vor fi organizate şi concursuri, sunt aşteptate mii de persoane în staţiunea montană. „Ne aşteptăm la 100-150 de concurenţi, plus cei care vor fi la schi, sau pur şi simplu prin staţiune. Per total vor fi în jur de două-trei mii de persoane în acest week-end, la Rânca”, precizează Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Cornoiu: „este cea mai bună zăpadă şi cea mai bună vreme”

Şeful salvamontiştilor gorjeni susţine că, la ora actuală, în Rânca sunt cele mai bune condiţii pentru practicarea sporturilor de sezon. Astfel, turiştii au toate motivele să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la munte. „Este cea mai bună zăpadă şi cea mai bună vreme din această iarnă. Se anunţă un week-end frumos şi din punct de vedere meteorologic. Toate cele cinci pârtii sunt bune. Telescaunul funcţionează. Drumul spre Rânca este bun. Sunt îndeplinite toate condiţiile astfel încât oamenii să urce liniştiţi la munte pentru a-şi petrece week-endul acolo”, menţionează Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Turiştii sunt sfătuiţi să îşi pregătească sejurul cum se cuvine, asigurându-se că au echipamente de munte, dar, totodată, ei trebuie să îşi pună la punct şi autoturismele, dotându-le cu anvelope de iarnă şi lanţuri.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here