Sindicatul Sanitas Gorj sprijină asistenţii în acumularea punctelor EMC

416

valentin-popa-sanitasConducerea organizaţiei sindicale Sanitas Gorj vine în sprijinul membrilor săi, ajutându-i să acumuleze puncte în cadrul programului de educaţie medicală continuă (EMC). La nivelul judeţului nostru, 200 de asistenţi – membri ai Sanitas – au absolvit deja cursurile unui proiect de educaţie medicală continuă, finanţat din fonduri europene. Alţi aproximativ 30 de asistenţi gorjeni sunt cuprinşi în program în această perioadă.

Pentru a obţine puncte EMC un asistent medical trebuie să participe la cursuri de specialitate, care se fac contra-cost. Anual un asistent medical trebuie să acumuleze 30 de puncte în cadrul programului de educaţie medicală continuă (EMC). Sindicatul Sanitas Gorj, prin Federaţia Sanitas din România, a reuşit să asigure participarea în mod gratuit a membrilor săi la cursuri de educaţie medicală continuă. „Într-un an de zile, fiecare asistent medical trebuie să acumuleze 30 de puncte EMC. Acest curs pe care noi îl facem în cadrul unui proiect european aduce 15 puncte fiecărui absolvent, în mod gratuit, pentru că altfel, după cum ştii, educaţia medicală continuă se face cu bani”, explică Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.

Conferinţă Sanitas, la Spitalul Judeţean Gorj

Potrivit liderului sindical Valentin Popa, Federaţia Sanitas România, în colaborare cu UJT Sanitas Gorj organizează în data de 8 februarie, la ora 16:00, la Biblioteca Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu o conferinţă în cadrul campaniei de schimbare a atitudinii sociale şi stereotipurilor faţă de grupurile vulnerabile. Evenimentul este eferent Proiectului european organizat de federaţia Sanitas din România cu titlul „Îmbunătăţirea adaptabilităţii, flexibilităţii şi competitivităţii personalului din sectorul sanitar”. După cum precizează Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj, „până în prezent, 200 de asistenţi medicali din judeţul nostru au absolvit deja aceste cursuri. La conferinţa din data de 8 februarie sunt aşteptaţi trei reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas pentru a prezenta proiectul; participanţi vor fi 20-30 de asistenţi medicali, majoritatea din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here