Bărbatul în locul căruia Marcel Țundrea a fost închis nevinovat, eliberat condiționat

694

Gheorghe Avram, bărbatul din Pojogeni, considerat adevăratul criminal din cazul Țundrea, a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Târgu-Jiu. Hotărârea definitivă a fost stabilită, ieri, de magistrații Tribunalului Gorj, care au respins contestația procurorilor, după ce Judecătoria Târgu-Jiu a decis, încă din luna august, că Avram poate să plece acasă.
Bărbatul de 46 de ani, pentru care Marcel Țundrea a stat nevinovat 12 ani în închisoare, este considerat unul dintre cei cunoscuți criminali din istoria României. Deși a ajuns după gratii în 2011, pedeapsa de 25 de ani de închisoare stabilită la Curtea de Apel Craiova pentru crima din 1992 se apropie de final, întrucât, în trecut, a mai stat o perioadă lungă în pușcărie pentru un alt omor. ”Scade perioada executată de la 18 august 1992 – 31 mai 1993, 31 ianuarie 1995 – 21 iulie 2009 şi de la 01 februarie 2011 la zi”, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
Fapta a fost comisă în 1992, când Mioara Gherasie, o minoră de 13 ani a fost găsită moartă pe malul unui râu din localitate. Fetița avea capul spart cu o piatră. Ulterior, medicii au constatat că fusese violată. La scurt timp, considerat vinovat, arestat și condamnat la 25 de ani de închisoare a fost Marcel Țundrea. 12 ani mai târziu, în 2004, procurorul Emil Moța a redeschis dosarul şi a cerut efectuarea unui test ADN. În 2012, adevăratul criminal indicat de testele ştiințifice, Gheorghe Avram, a fost condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare, pe 13 septembrie 2012, însă se afla deja după gratii din luna februarie a anului 2011, când avea calitatea de suspect. Țundrea a murit în 2007, din cauza unor boli dobândite în puşcărie. Cazul său este considerat cea mai gravă eroare judiciară din istoria Justiției din România.
Țundrea și Avram au locuit în același sat, iar într-o perioadă au fost și colegi de celulă în Penitenciarul Târgu-Jiu, Avram fiind condamnat pentru alte infracțiuni, inclusiv crimă, produse după încătușarea lui Țundrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.