Spitalul Dobriţa se înfrăţeşte cu ungurii de la Gyula

541

spital dobritaTiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (Sanatoriul Dobriţa) doreşte să stabilească o colaborare între unitatea pe care o conduce şi Spitalul Judeţean Gyula din Ungaria. Tătaru a trimis o scrisoare de intenţie reprezentanţilor spitalului maghiar şi aşteaptă răspunsul acestora în privinţa unei eventuale colaborări.

Înainte de a se gândi la încheierea unui parteneriat cu Spitalul Judeţean Gyula, Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, a vizitat această unitate şi a discutat cu directorul medical al spitalului. „Săptămâna trecută am fost la acest spital, în Ungaria. Am vorbit cu directorul medical al Spitalului Judeţean Gyula şi a fost interesat de propunere”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. Vizita la spitalul din Gyula a fost făcuta de către directorul Tătaru, cu ocazia participării acestuia la evenimentul Houston Farma Practic, organizat de Houston NPA, la un hotel din Gyula.

Schimb de experienţă

În cadrul parteneriatului ce se doreşte a se încheia se urmăreşte realizarea unui schimb de experienţă între medicii celor două spitale. „Doresc să închei un parteneriat cu Spitalul Judeţean Gyula din Ungaria, în sensul că vreau ca medicii celor două unităţi spitaliceşti să facă un schimb de experienţă. Eu am vorbit cu medicii mei şi sunt interesaţi. Condiţiile acelui spital sunt mai bune decât cele de la noi, astfel că experienţa de acolo ar putea fi un exemplu de urmat şi în cazul spitalului nostru”, a precizat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. În scopul încheierii parteneriatului cu spitalul din Gyula, Tătaru a trimis conducerii acestei unităţi spitaliceşti o scrisoare de intenţie. „Eu astăzi (n.r.: 20 septembrie) le trimit o scrisoare de intenţie. Ei o vor analiza în comitetul lor director şi ne vor da un răspuns, ulterior. Eu am vorbit cu directorul medical al Spitalului Judeţean Gyula şi s-a arătat interesat”, a adăugat Tătaru.

Spitalul din Gyula, mai mare decât Sanatoriul Dobriţa

Despre spitalul din Gyula,Tiberiu Tătaru spune că acesta este mai mare decât cel pe care-l conduce el. „Este un spital tip pavilionar; ei sunt centru de referinţă în secţie Oncologie, iar la secţia de Pneumologie au zece medici; noi avem opt medici pneumologi”, a menţionat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Spitalul Judeţean Gyula din Ungaria are aproximativ 30 de secţii medicale, iar pavilionul de pneumologie este situat în afara oraşului, la aproximativ 12 km de spital. În acest spital muncesc şi medici vorbitori de limba română. De asemenea, spitalul din Gyula colaborează cu unităţi din ţara noastră, una dintre acestea fiind spitalul judeţean din Arad. Potrivit managerului Tiberiu Tătaru şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a mai încheiat parteneriate cu instituţii din afara graniţelor ţării.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here