În următoarele zile – Medicii din centrele de permanenţă îşi primesc banii pe iunie

369

cjasCadrele medicale care-şi desfăşoară activitatea în centrele de permanenţă de pe raza judeţului Gorj nu şi-au primit până în prezent banii pentru serviciile efectuate în luna iunie.

Aceşti bani ar fi trebuit să ajungă la medici până pe 20 iulie. Vestea bună vine de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, care anunţă că personalul medical din centrele de permanenţă va primi banii în două-trei zile.

La nivelul judeţului nostru funcţionează cinci centre de permanenţă, în localităţile Cătune, Mătăsari, Peştişani, Logreşti şi Samarineşti. În acestea îşi desfăşoară activitatea 32 de medici. Toţi aceşti medici sunt supăraţi din motiv că nu şi-au primit banii pentru serviciile medicale efectuate în luna iunie 2011. „La centrele de permanenţă nu s-au primit banii pentru luna iunie, deşi aceştia ar fi trebuit să vină până în data de 20 iulie. Nu ştim de ce nu ne-au dat banii”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

CJAS a primit dispoziţia bugetară

Vestea bună pentru cadrele medicale din cele cinci centre de permanenţă gorjene vine din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS). „A venit dispoziţia bugetară şi în două-trei zile îşi vor primi banii pentru luna iunie. Este vorba despre 74.000 lei pentru toate cele cinci centre de permanenţă. Sunt vreo 30-32 de medici care îşi desfăşoară activitatea în acestea”, a precizat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj. Potrivit declaraţiei lui Şurlea, banii pentru centrele de permanenţă sunt alocaţi de către Ministerul Sănătăţii. „Ministerul Sănătăţii îi trimite la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, de acolo ajung la casele judeţene şi de la acestea la centrele de permanenţă”, explică Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj. Trebuie reamintit faptul că începând cu data de 1 iunie au intrat în vigoare noi reguli pentru desfăşurarea activităţii medicilor de familie în centrele de permanenţă. Prin noile reglementări sunt prevăzute măsuri care duc la suplimentarea veniturilor medicilor de familie şi a asistenţilor medicali care lucrează în aceste centre şi asigură asistenţă medicală permanentă. De precizat că, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în judeţul nostru avem centre de permanenţă în localităţile: Cătune, Mătăsari, Peştişani, Logreşti şi Samarineşti. Au mai depus cereri pentru înfiinţarea de centre de permanenţă şi autorităţile din alte localităţi: Prigoria, Căpreni, Godineşti, Tismana, Turburea. Deocamdată, încă nu se ştie dacă acestea se vor înfiinţa, ele fiind în faza de proiect.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here