243 de candidaţi, la examenul de suplinitor

435

IMG_0268Cei care vor să prindă un loc în învăţământul gorjean mai au o şansă astăzi. Peste 200 de candidaţi susţin examenul de suplinitor, care se dovedeşte a fi unul la fel de exigent precum examenul de titularizare.

Candidaţii care au promovat concursul de titularizare cu medii între 5 şi 6,99 vor avea prioritate la repartizare. După ce aceştia vor fi repartizaţi vor urma candidaţii care vor promova concursul pentru suplinitori de astăzi.

Bătaie mare şi pentru posturile din învăţământ incomplete sau rămase neocupate după examenul de titularizare din 13 iulie. Astăzi, 243 de candidaţi susţin examenul de suplinitor, în dorinţa de a intra în învăţământul din Gorj. Repartizarea va avea loc pe 23 august, în şedinţă publică. Conform inspectorului adjunct Gheorghe Mitescu, nota de la concursul de astăzi nu va ajuta prea mult candidaţii. Asta pentru că repartiţia pe baza acestei note se face ulterior repartizării celor care au obţinut peste 5 la concursul din 13 iulie. Astfel, nota 5 de la titularizare bate nota 10 de la examenul de suplinitor, aceasta fiind metodologia, aprobată prin ordin de ministru şi respectată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.

Examenul, la fel de exigent ca titularizarea

Examenul de suplinitor va fi unul la fel de exigent ca şi cel de titularizare. Cei 243 de candidaţi care vor participa la examenul de astăzi vor fi supravegheaţi pe tot parcursul probei scrise de camere video. Subiectele vor fi elaborate de către Ministerul Educaţiei, la nivel naţional, iar persoanele care au fost eliminate la concursul din 13 iulie pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor putea participa la concurs, în acest caz aflându-se o candidată din Gorj. Rezultatele vor fi afişate în 8 august, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 8-9 august. Rezultatele finale vor fi afişate în 11 august. Orele rămase neocupate vor putea fi acoperite, prin plata cu ora, de către cadre didactice titulare din unitatea de învăţământ, cadre didactice asociate sau pensionate ori suplinitori calificaţi. Pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie să obţină la acest concurs minim nota 5. În urma examenului din 13 iulie, mulţi tineri gorjeni s-au titularizat în alte judeţe, unde oferta a fost mai consistentă iar după 1 septembrie când capătă statutul de titular vor putea reveni în judeţul Gorj. Proba scrisă de astăzi se va susţine doar la un singur centru de examen, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu-Jiu.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here