Sindicaliştii gorjeni nu cred în promisiunile guvernanţilor

404

IMG_2817Una dintre cele mai difuzate ştiri din ultima perioadă a fost cea despre posibila creştere a salariilor bugetarilor cu cinci procente, din această toamnă. Sindicaliştii gorjeni nu mai cred în vorbele guvernanţilor şi spun că ideea vehiculată nu e decât o gargară electorală.

O creştere a salariilor bugetarilor nu este văzută de către liderul sindical Cristi Aldescu drept imposibilă. El a precizat: „dacă s-ar aplica această măsură ar fi foarte bine, pentru că s-ar reveni la salariile din 2010. Dar eu nu cred că e posibil. Eu nu am încredere în guvernarea actuală, pentru că ne-au făcut destul rău până acum, prin măsurile aplicate. Acum dezamăgesc oamenii pentru că se apropie campania electorală”. Dezamăgiţi profund de guvernanţi, sindicaliştii gorjeni nu au cum să creadă că, acum, aceştia le vor creşte salariile. În plus, după cum susţine Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj, creşterea salariilor cu 5% „e doar o încercare timidă a actualului Guvern de a cumpăra intenţia de vot din sondajele de opinie realizate până la sfârşitul anului. Consider că nu se va realiza în acest an revenirea la salariile avute în iunie 2010; oricum nu e vorba de o creştere de salarii, ci de revenirea la nişte drepturi câştigate anterior”.

Majorare cu 5%… praf în ochi

Sindicaliştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj sunt de-a dreptul revoltaţi de promisiunile guvernanţilor. Unul dintre aceştia, Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC Sanitas Gorj, a declarat: „e o bătaie de joc la adresa salariaţilor; 5% e praf în ochi. E o gargară electorală. Poate că vroiau să majoreze salariile, nu s-au înţeles cum să dea zvonul şi nu au mai reuşit să ducă la bun sfârşit nimic”. Cât priveşte situaţia reală a angajaţilor sistemului public, liderii sindicali spun că acum e mai bine, deoarece e vară şi fiecare se mai descurcă, dar din toamnă va fi mult mai greu. „Mai rău va fi prin toamnă, când încep copiii şcolile şi când vor mai creşte şi facturile”, a menţionat Torop. Dacă lucrurile nu se vor schimba şi nu se va îmbunătăţi situaţia bugetarilor, sindicaliştii iau în calcul şi posibilitatea reluării protestelor chiar din această toamnă. Totuşi, ei speră să nu se ajungă acolo şi îşi doresc o creştere economică reală.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here