Nivelul de trai al populaţiei din judeţ, în tendinţă negativă

391

CENTRU 1Sondajul efectuat de către PSD pe un eşantion de 1.200 de persoane din judeţul Gorj, a scos la iveală faptul că gorjenii privind cu frică spre viitor şi îşi doresc o schimbare a partidului de guvernare.

Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, vicepreşedintele PSD Gorj, judeţul nostru a fost printre ultimele judeţe care a comandat acest sondaj. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.200 de persoane, ponderea fiind de peste 400 de persoane intervievate din Târgu-Jiu, iar restul din localităţile importante şi comune de profil. „Nu s-a putut face în fiecare localitate din judeţ având în vedere timpul şi preţul sondajului. El a fost comandat în urmă cu circa două săptămâni, colectarea de date din teren a durat vreo 10 zile, iar în week-end-ul trecut ele au fost centralizate. Sondajul a fost negociat la centru între PSD şi PNL-PC, noi nu am intervenit în structura întrebărilor. De asemenea şi raportul complet al sondajului a fost trimis la Centru, iar de acolo ne-au venit datele”, a declarat Ciurel.

Job-urile, motiv de îngrijorare

La începutul sondajului s-au regăsit întrebări de calibrare precum direcţia spre care se îndreaptă România, iar răspunsul a fost covârşitor. 69% este ponderea pe judeţ a respondenţilor care au spus că ţara merge într-o direcţie greşită 69% pe judeţ, iar 76% a fost ponderea pe Târgu-Jiu, în timp ce 11% nu au dorit să răspundă la întrebare. „Cu privire la nivelul de trai, 63% din respondenţi au declarat că nivelul de trai s-a înrăutăţit, 31% spun că a rămas la fel. La întrebarea privind situaţia de la ultimele alegeri locale, răspunsurile arată faptul că autorităţile locale au depus eforturi ca faţa localităţilor să se schimbe. Circa 40% au spus că situaţia a rămas la fel, 35% că s-a îmbunătăţit, iar 28% spun că s-a înrăutăţit”, a precizat vicepreşedintele PSD Gorj. De asemenea, dintr-un top al motivelor de îngrijorare ale gorjenilor, reiese faptul că locurile de muncă sunt de departe pe locul întâi ca motiv de îngrijorare pentru cetăţenii judeţului şi târgujieni, 69% dintre respondenţi sunt îngrijoraţi de lipsa locurilor de muncă, în top urmând starea drumurilor, sistemul de sănătate, învăţământul, probleme legate de câini vagabonzi, taxe şi impozite, curăţenia localităţii, locuinţele şi transportul public.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here