În ciuda dezastrului de la Bac şi titularizare – Paralescu, mulţumit de rezultate

335

Justin Paralescu (5)Cu toate că rezultatelor examenelor desfăşurate în acest sfârşit de an şcolar au fost printre cele mai slabe din ultimii ani, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj este mulţumită de rezultate.

Fie că este vorba de examenul de bacalaureat, de titularizare sau de testare naţională, şefii IŞJ Gorj se bucură că au tras un semnal de alarmă învăţământului gorjean. Nimeni nu spune însă nimic de decizile considerate aberante ale Ministrului Educaţiei Daniel Funeriu, de la care a pornit decimarea celor care s-au prezentat la examenele din vară.

 

Justin Paralescu, inspectorul şcolar judeţean, s-a prezentat joi la raport. Acesta a avut în ordinea de zi, desfăşurarea evaluării naţionale, a examenelor de bacalaureat şi titularizarea din acest an. Paralescu s-a arătat mulţumit de rezultatele examenelor şi încântat de faptul că a reuşit să tragă un semnal de alarmă pentru învăţământul gorjean. „Finalul de an şcolar 2010-2011 a fost marcat de desfăşurarea celor trei examene deosebit de importante pentru parcursul şcolar şi cel al formării profesionale iniţiale, este vorba de evaluarea naţională pentru elevii gimnazişti, examenul de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu şi examenul de titularizare pentru IMG_5695absolvenţii învăţământului superior. Pentru prima dată în această vară, examenele amintite s-au constituit în adevărate „praguri de încercare” pentru cei înscrişi în competiţie, într-un context organizatoric nou şi în faţa unor exigenţe instituţionale şi sociale foarte serioase. De aceea, IŞJ Gorj a stabilit cu minuţiozitate şi profesionalism toate detaliile legate de strategia organizării acestor examene, în vederea asigurării egalităţii de şanse pentru toţi concurenţii, respectării ierarhiei valorilor, a securităţii şi corectitudinii desfăşurării tuturor probelor, responsabilităţii şi relevanţei în privinţa evaluării cu scopul selecţionării resursei umane de valoare pentru licee, facultăţi şi unităţi de învăţământ. în faţa acestor exigenţe, considerăm că IŞJ Gorj şi-a îndeplinit menirea cu multă competenţă, responsabilitate şi corectitudine”, a declarat Paralescu.

Paralescu, felicitat de prefect

Pentru că a reuşit să arate adevărata valoare a învăţământului şi pentru că s-a implicat în organizarea examenelor, Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, a ţinut să îl felicite pe inspectorul şcolar. După ce a prezentat raportul oficial cu privire la rezultatele celor trei examene, Paralescu a precizat că şi examenul de bacalaureat, din toamnă, va fi la fel de exigent. Nemulţumit s-a arătat de rezultatele de la titularizare, unde a precizat că profesorii gorjeni s-au făcut remarcaţi prin notele mici pe care le-au obţinut. În încheiere, Justin Paralescu a precizat că: „IŞJ Gorj este mulţumit de rezultatele înregistrate la cele trei examene importante ale şcolii în acest an şi crede că acesta este un semnal optimist pentru redefinirea sistemului educaţional românesc şi revenirea şcolii în rosturile ei normale, spre creşterea calităţii şi autorităţii actului educaţional”.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here