Elevii Liceului Auto, cu daruri la Centrul de Plasament Cărbuneşti

406

DSC00481Două clase de elevi din cadrul Grupului Şcolar Transporturi Auto „Traian Vuia” din Târgu-Jiu au mers, ieri, 12 mai, la Centrul de Plasament din oraşul Târgu-Cărbuneşti. Atât elevii, cât şi micuţii instituţionalizaţi, au fost impresionaţi de acest moment.

Activitatea desfăşurată ieri, 12 mai, la Centrul de Plasament din oraşul Târgu-Cărbuneşti, face parte dintr-o serie de acţiuni de voluntariat, în a cărei organizare s-au implicat atât elevi, cât şi cadre didactice. „Este o acţiune de voluntariat în cadrul Săptămânii de Voluntariat în Gorj, Anul European al Voluntariatului 2011 în România. Am participat cu două clase: a XIII-a C, dirigintă Cerasela Băltăreţu şi a IX-a B, dirigintă eu (Olimpia Ruşescu). Este prima acţiune de acest gen pentru elevii mei, ei fiind în clasa a IX-a, dar colega mea, Cerasela Băltăreţu, a participat în fiecare an la astfel de acţiuni de voluntariat”, a explicat profesoara Olimpia Ruşescu.

Acţiune emoţionantă

DSC00512Gestul făcut de elevii Grupului Şcolar Transporturi Auto „Traian Vuia” din Târgu-Jiu şi dirigintele lor a fost unul emoţionant, atât pentru ei, cât şi pentru micuţii care au primit darurile aduse de aceştia. „Am participat cu 22 de elevi, băieţi, şi nu credeam că pot fi atât de sensibilizaţi de eveniment. Pur şi simplu au fost impresionaţi de poveştile acestor copii instituţionalizaţi şi au reacţionat foarte bine la această acţiune”, a spus profesoara Olimpia Ruşescu. Şi micuţii din Centrul de Plasament Târgu-Cărbuneşti au fost impresionaţi de gestul elevilor, bucurându-se de câteva ore relaxante petrecute împreună cu aceştia. „Am vizitat Centrul, am fost în părculeţul din centru, unde elevii noştri s-au jucat cu micuţii. Doamnele educatoare ne-au spus poveştile de viaţă ale copiilor şi cu toţii am fost mişcaţi de cele aflate”, a adăugat profesoara Grupului Şcolar Transporturi Auto „Traian Vuia” din Târgu-Jiu. Din sponsorizări, elevii au cumpărat dulciuri, sucuri şi fructe pentru copiii de la Centrul de Plasament Târgu-Cărbuneşti. La momentul vizitei au găsit doar 33 de micuţi în Centru, restul fiind plecaţi la şcoală şi urmând a-şi primi darurile la întoarcere, întrucât elevii au pregătit plăsuţe pentru toţi copiii instituţionalizaţi în Centrul de Plasament din Târgu-Cărbuneşti.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here