Distracţie aviatică şi buggy în Poiana Narciselor

409

IMG_3199Şi în acest an, Primăria municipiului Târgu-Jiu a organizat la Preajba, Sărbătoarea Narciselor, eveniment ce a reunit competiţii sportive, demonstraţii aviatice, muzică, dansuri populare şi multă voie bună.

 

IMG_3191Astfel, dimineaţa zilei de ieri a început la Preajba cu un Tedeum la lăcaşul de cult, iar de la orele 10:00 au debutat competiţiile sportive de ciclism, cross, fotbal, precum şi cele auto-buggy. La pauzele dintre aceste concursuri s-a susţinut şi o întrecere în degustarea de vinuri locale, ce s-a încheiat cu acordarea de premii, înmânare de diplome şi cupe participanţilor la concursurile şi demonstraţiile organizate.

IMG_3198Demonstraţiile cu avioane ultrauşoare, motodeltaplane, motoparapante şi paraşutism au debutat după orele prânzului, la ultima categorie participând şi câţiva concurenţi de la Aerodromul Clinceni din Bucureşti. De altfel, în acest an, la Sărbătoarea Narciselor, a avut loc cea de-a doua ediţie a mitingului aviatic organizat în memoria pilotului militar Mugurel Uţă, care a decedat în anul 2009, la trei luni după ce a aterizat pe o porţiune de numai două sute de metri de la Preajba.

Pe durata zilei, Fanfara „Armonia” a oferit melodii de promenadă, iar Ansamblul „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a susţinut un spectacol de dansuri şi muzică populară. În mijlocul cetăţenilor ce au fost prezenţi duminică la Preajba s-a aflat şi edilul municipiului, Florin Cârciumaru.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here