Directorul DSP crede în salvarea Spitalului Sadu

506

IMG_2963Marius Boeriu s-a arătat foarte optimist în privinţa salvării unităţii spitaliceşti de la Bumbeşti-Jiu. Faptul că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a primit aproape tot personalul de la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, îl determină pe Boeriu să creadă că unitatea spitalicească de la Sadu nu va fi transformată în cămin de bătrâni.

Pentru a nu-i lăsa pe salariaţii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu fără un loc de muncă, după transformarea sa în cămin de bătrâni, autorităţile s-au preocupat de redistribuirea lor la alte unităţi sanitare din judeţ. Astfel, în funcţie de posturile declarate vacante fiecare spital a primit un anumit număr de cadre. Totuşi, cele mai multe persoane au fost primite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, fapt care pe Marius Boeriu, directorul Direcţie de Sănătate Publică (DSP) Gorj îl face să fie foarte optimis în privinţa salvării spitalului din Bumbeşti-Jiu. „Faptul că Spitalul Judeţean a primit aproape tot personalul de la Sadu mă determină să fiu optimist. Eu cred că autorităţile au reuşit salvarea lui şi cred că pe următoarea listă va apărea acest lucru, aceasta fiind undeva în luna mai. Spitalul Sadu va funcţiona, dar va scrie pe el Spitalul Judeţean, pentru că va fi secţie externă; probabil se vor mai schimba şi secţiile, dar va funcţiona”, a explicat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Redistribuiţii şi-au început activitatea

mariu boeriuCert este faptul că de ieri, toţi cei care au fost redistribuiţi la spitalele din judeţ, dar şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, şi-au început deja activitatea la noile lor locuri de muncă. „Aceşti oameni au devenit salariaţi cu drepturi depline în cadrul unităţilor unde au fost distribuiţi pe posturile declarate vacante. Noi, la SJA, am avut 9 posturi vacante, dar am luat şase persoane: trei pentru Târgu-Jiu, două substaţia Târgu-Cărbuneşti şi una pentru substaţia Motru”, e precizat Cristi Aldescu, preşedintele Sindicatului „Ambulanţa” Gorj.

Medicii şi asistentele de la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu au devenit parte integrantă a colectivelor altor unităţi sanitare şi şi-au început activitatea la noile locuri de muncă. Siguranţa noilor locuri de muncă, pare a fi garantată, conform directorului Boeriu: „azi (n.r.: ieri) s-au dus la lucru la noile lor locuri de muncă. În 24 de ore managerii trebuie să-şi dea acceptul dacă îi primesc sau nu, dar nu vor fi probleme, deoarece, aşa cum v-am mai spus, înainte de redistribuire am făcut o analiză atentă a situaţiei şi m-am consultat cu toţi directorii de spitale”.

Chiar dacă situaţia Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu pare a fi încă incertă, personalul redistribuit are, deocamdată, siguranţa unui loc de muncă, fie el şi la o unitate mai îndepărtată. Rămâne de văzut ce va urma…

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here