33 de primării cu salubrizare defectuoasă, sub lupa SGA Gorj

456

deseuriO comisie formată din reprezentanţi ai Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj şi ai altor instituţii judeţene au verificat vreme de trei zile un număr de 33 de primării. La acestea a fost controlat modul în care au fost salubrizate cursurile de apă de pe raza localităţilor pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apelor mari.

Printre primăriile verificate s-au numărat Novaci, Bengeşti-Ciocadia, Crasna, Scoarţa, Bumbeşti-Piţic, Săcelu, Licurici, Hurezani, Căpreni, Stoina Cruşeţ, Turceni, Tismana, Padeş, Cătunele, Glogova, Dragoteşti, Borăscu, Mătăsari, Peştişani, Runcu, Bolboşi, Samarineşti, Văgiuleşti, Câlnic, Teleşti, Ciuperceni, Motru, Bumbeşti-Jiu, Turcineşti, Schela, Muşeteşti, Bălăneşti. „În toate aceste localităţi s-au descoperit fie cantităţi mici de deşeuri abandonate la poduri şi podeţe pe cursurile de apă, depozite majore de deşeuri fiind depistate în localităţile Bolboşi, Bălăneşti, Muşeteşti, Schela, Turcineşti. La Bumbeşti-Jiu am depistat că administraţia locală nu a asigurat colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor de orice fel”, a declarat Doina Isar, inginer şef al SGA Gorj.

În urma controalelor, inspectorii de mediu au dispus menţinerea în permanenţă a curăţeniei malurilor cursurilor de apă, îndepărtarea materialului lemnos, precum şi continuarea acţiunilor de salubrizare. Totuşi pentru a preveni depistarea unor nereguli privind curăţenia din localităţi, SGA Gorj a înaintat tuturor administraţiilor locale o serie de adrese prin care s-a impus salubrizarea cursurilor de apă.

Totodată, Prefectura Gorj a transmis către toate cele 70 de primării din judeţ adrese prin care li se aduce la cunoştinţă primarilor că au obligaţia realizării lucrărilor pentru îndepărtarea depozitelor de deşeuri şi de material lemnos de pe malurile şi din albiile cursurilor de apă din intravilan, cu deosebire din secţiunile de scurgere ale podurilor şi podeţelor, şi să se ia toate măsurile pentru a evita producerea inundaţiilor, precum şi a altor evenimente ce pun în pericol populaţia, clădirile sau mediul.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here