Spitalele din Gorj, în plină curăţenie de primăvară

405

spitalul TurceniUnităţile spitaliceşti de la nivelul judeţului nostru se află, în această perioadă în plină curăţenie de primăvară. Igienizarea a început de câteva zile la toate spitalele gorjene şi urmează a se încheia în următoarele săptămâni.

Ca orice oameni gospodari, managerii spitalelor din Gorj au dorit să înceapă din timp igienizarea de primăvară, astfel încât până la Paşti unităţile sanitare, dar şi curţile acestora şi parcurile aferente să fie reîmprospătate din toate punctele de vedere. „Am început curăţenia de primăvară, dar mai avem de lucru. Cred că înainte de Paşti vom termina totul”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spital novaciSpitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (Sanatoriul Dobriţa). Pe lângă activităţile de curăţenie curentă, care se derulează zilnic la toate unităţile sanitare din judeţ, pentru igienizarea de primăvară, se recurge la chestiuni de detaliu, după cum susţine şi Camelia Khraibani, directoarea Spitalului Municipal Motru: „am igienizat pe la bucătărie, am făcut curăţenie generală, aşa cum se cuvine, şi vom continua aceste activităţi în următoarea perioadă”.

Ploile au încetinit ritmul curăţeniei

spital Dobrita2Din păcate, schimbarea vremii şi apariţia ploilor au determinat încetinirea ritmului lucrărilor de igienizare în unităţile sptaliceşti gorjene.

„Noi am făcut aproape totul, curăţenie în parc şi în jurul spitalului, am măturat, am greblat şi ne pregăteam de plantarea florilor şi vopsirea pomilor, dar dacă au început ploile, am fost nevoiţi să mai amânăm puţin aceste activităţi”, a explicat Eufimia Dumitrescu, directoarea Spitalului Orăşenesc Novaci.

Şi managerul Spitalului Orăşenesc Turceni ne-a relatat că în cazul unităţii pe care o conduce, doar vopsitul pomilor şi bordurilor mai lipsesc pentru a declara încheiată curăţenia de primăvară. „Am început cu curtea spitalului unde s-a măturat, s-a greblat, s-au plantat panseluţe, s-au aranjat trandafirii şi urmează să dăm cu var pe pomi şi borduri, dar aşteptăm să se termine ploile, pentru că altfel nu are rost să consumăm varul. De asemenea, pe secţii se lucrează la curăţenia de Paşti, cu spălat de geamuri şi igienizarea fiecărui colţişor din incinta spitalului”, a mărturisit Mihaela Ceană, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Toate spitalele din judeţul nostru sunt în plină desfăşurare a curăţeniei de Paşti, la fiecare dintre ele derulându-se activităţi specifice, similare celor descrise mai sus, în unităţile amintite. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este pe ultima sută de metri în privinţa igienizării de primăvară, care „este încă în derulare, rămânând de văzut ce ar mai trebui făcut. Vom vărui şi pomii, vom realiza tot ce se face de regulă în această perioadă în privinţa curăţeniei”, conform purtătorului de cuvânt şi directorului medical Constantin Pălivan.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here