La UCB, Seminar privind competenţele studenţilor pentru angajare

338

UCB 2Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a organizat un seminar cu tema: „Identificarea competenţelor solicitate studenţilor pentru angajarea în companii cu profil economic”. La eveniment au participat reprezentanţi ai companiilor de succes din Târgu-Jiu, studenţi şi cadre didactice de la UCB.

Seminarul cu tema: „Identificarea competenţelor solicitate studenţilor pentru angajarea în companii cu profil economic” s-a desfăşurat în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, miercuri, 23 martie. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului CENTRE ECONOMICE: Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă în domeniul economic, implementat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), în calitate de beneficiar, împreună cu partenerii săi regionali, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, companiile Novensys Corporation şi Media One.

Gândit ca un exerciţiu extrem de ambiţios prin activităţile sale complexe, proiectul pilot „Centre economice” îşi propune în principal corelarea cunoştinţelor teoretice acumulate în timpul studiilor superioare cu cerinţele pieţei muncii. Astfel, studenţii care urmează specializări din domeniile marketing şi management aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la piaţa muncii vor putea obţine aptitudinile necesare şi îşi vor putea îmbunătăţi competenţe prin intermediul unui produs software dezvoltat în cadrul acestui proiect şi găzduit de laboratoarele astfel create, dar şi prin participarea la stagii de practică în cadrul unor operatori economici ai căror reprezentanţi vor fi, de asemenea, formaţi cu rol de tutori în vederea instruirii şi orientării studenţilor în tranziţia la viaţa activă. Seminarul pune în prim plan nevoia activităţilor de practică de specialitate în vederea adaptării viitorilor absolvenţi la cerinţele pieţei muncii.

Seminarul organizat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a reunit reprezentanţi ai companiilor de succes din Târgu-Jiu, studenţi şi cadre didactice, având loc discuţii pe tema portofoliului de competenţe necesare studenţilor pentru angajare.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here