Elevii gorjeni, candidaţi pentru angajarea în penitenciare

408

penitenciarul pag 1În perioada 14-18 martie 2011, echipe mixte formate din funcţionari publici cu statut special din Penitenciarul Târgu-Jiu au prezentat elevilor claselor a Xl-a şi a Xll-a din mai multe licee ale judeţului Gorj, informaţii cu privire la condiţiile şi criteriile legate de selecţionarea candidaţilor la concursurile de admitere în unităţile de învăţământ care şcolarizează agenţi şi ofiţeri de penitenciare.

Începând cu luna martie a acestui an, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin unităţile penitenciare din subordine, a demarat campania de recrutare a candidaţilor pentru ocuparea locurilor cuprinse în oferta educaţională în anul şcolar şi universitar 2011-2012. Astfel, candidaţii gorjeni îşi pot încerca norocul pe 200 de locuri la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu–Ocna, acolo unde pentru bărbaţi sunt 170 de locuri şi pentru femei 30 de locuri. La Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Facultatea de Poliţie, specializarea “Ordine şi Siguranţă Publică – penitenciare”, curs de zi, cu o durată a studiilor de 3 ani sunt puse la bătaie un număr de 45 de locuri. Alte locuri disponibile sunt şi la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”, unde există scoase la concurs 24 de locuri, în timp ce la Institutul Medicină Militară din Bucureşti sunt 30 de locuri de ocupat.

Potrivit Simonei Dumitriu, purtător de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Târgu-Jiu, recrutarea candidaţilor se va face de către Penitenciarul Târgu-Jiu prin Biroul Resurse şi Formare Profesională. “Informaţii privind probele de concurs, tematicile şi metodologiile de desfăşurare a concursurilor de admitere se pot obţine la sediul instituţiei noastre sau de pe paginile web ale Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazul, Institutului Medico-Militar şi Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna”, a declarat Simona Dumitriu.

Concomitent cu această campanie de promovare a ofertei educaţionale s-a derulat şi o campanie de conştientizare şi informare a elevilor în scopul diminuării riscului infracţional şi victimal în rândul tinerilor, precum şi asumarea răspunderii pentru fapta proprie. Educatori şi psihologi din cadrul Penitenciarului au atras atenţia asupra absenteismului şcolar, anturajului, consumului de droguri sau plante etnobotanice, a comportamentelor violente şi antisociale, a implicării involuntare în acte de delincvenţă, precum şi asupra consecinţelor acestor comportamente.

Campania s-a bucurat de sprijinul conducerii şi al cadrelor didactice din cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Grupului Şcolar Energetic Târgu-Jiu, Colegiului Comercial „Virgil Mdgearu”, Grupului Şcolar Tehnologic „Ion Mincu”, Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here