Deszăpezirea orasului a costat 3,8 miliarde lei

378

deszapezirePentru deszăpezirea municipiului nostru în luna decembrie s-au cheltuit aproape 4 miliarde de lei vechi, iar pentru ianuarie încă nu au fost calculate costurile. Iarna 2010-2011 încă nu s-a terminat şi suma finală ce va fi cheltuită cu deszăperea Târgu-Jiu – ului nu se cunosc.

Deşi iarna nu s-a încheiat, autorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu şi-au calculat o parte din costuri şi anunţă că sunt pregătite pentru a face faţă ninsorilor care ar putea să se mai abată asupra oraşului nostru. Până în prezent, numai pe luna decembrie s-au cheltuit aproape 4 miliarde de lei vechi, pentru luna ianuarie, nefiind calculate încă toate costurile. „Pe ianuarie nu s-a calculat, acum se calculează, dar probabil că va fi o sumă sub 3,8 miliarde de lei pentru că a fost şi zăpadă mai puţină”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public. La începutul sezonului de iarnă, autorităţile au estimat cheltuieli de maxim opt miliarde de lei, dar nu se ştie care va fi suma cheltuită până la finalul acestui sezon. „Iniţial s-a mers pe 7,5 – 8 miliarde de lei. Probabil că luna februarie s-ar putea să fie mult mai mică, în funcţie de prognoză şi vom vedea cu ce sumă închidem luna februarie. Din momentul de faţă, pentru luna februarie s-a renunţat la două pluguri din activitate şi am rămas cu celelalte utilaje, iar dacă prognoza va fi favorabilă, s-ar putea ca cu 15 februarie să închidem comandamentul, dar în funcţie tot de prognoză, pentru că la jumătatea lunii februarie se anunţă iar un val de ninsoare, dar nu putem anticipa”, a adăugat Zaharia.

În cazul în care va mai ninge în Târgu-Jiu, autorităţile sunt pregătite pentru deszăpezire, astfel că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here