Investiţie de proporţii, inaugurată la Bulbuceni

636

petrom hurezani (1)Staţia de compresoare a gazelor de la Bulbuceni, realizată pe raza comunei Căpreni, a fost inaugurată ieri în prezenţa reprezentanţilor Petrom şi OMV dar şi a oficialităţilor locale şi judeţene din Gorj.

Investiţia face parte din proiectul de livrare a gazelor Hurezani care a fost iniţiat în urmă cu doi ani de zile. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, a felicitat cu această ocazie investitorii dar şi reprezentanţii autorităţilor locale pentru că au conlucrat pentru realizarea acestei investiţii importante pentru Gorj.

petrom hurezani (4)Sistemul de livrarea a gazelor Hurezani a fost proiectat pentru a optimiza livrările de gaze în reţeaua naţională de transport. Acest sistem a inclus, o staţie nouă de compresoare care a fost de altfel inaugurată ieri după-amiază în Gorj, 11,5 km de conductă nouă şi o staţie nouă de măsurare a gazelor la punctul de livrare Hurezani. Investiţiile totale bugetare se ridică la 135 de milioane de euro.

Staţia de compresoare de la Bulbuceni combină tehnologii şi instalaţii de ultimă oră şi îndeplineşte toate standardele europene de siguranţă. Ea preia gazele extrase de la 5 zăcăminte din zonă.

petrom hurezani (7)La inaugurare a fost prezent atât preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, cât şi primarii celor două comune beneficiare ale investiţiei, Hurezani şi Căpreni, asta alături de prefectul judeţului Dolj, şi de reprezentanţii Petrom, OMV Grup şi de numeroşi salariaţi. “Ne bucură această investiţie realizată în judeţul nostru deoarece se creează locuri de muncă pentru gorjeni, iar bugetele locale sunt astfel ajutate în realizarea unor investiţii importante pentru comunitate”, a declarat preşedintele Călinoiu.

O declaraţie similară a făcut şi primarul localităţii Căpreni, Emil Cătănoiu, care s-a arătat bucuros de această investiţie realizată pe raza comunei.

Panglica inaugurală a investiţiei de la Bulbuceni a fost tăiată atât de reprezentanţii autorităţilor gorjene, cât şi de reprezentanţii Petrom şi OMV. S-a organizat apoi un tur al staţiei, participanţii la eveniment putând să vadă felul în care se desfăşoară activitatea în unitatea de la Bulbuceni.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here