La Protecţia Copilului Gorj, Se găsesc resurse pentru hrana asistaţilor

310

apt.Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj administrează şi locuinţe pentru beneficiarii asistaţi în sistemul de protecţie socială. Aceştia sunt elevi sau studenţi şi ocupă locuinţele respectivă până la finalizarea studiilor.

Pe fondul actualei crize economice, Direcţia reuşeşte să se descurce şi să le asigure tinerilor condiţiile necesare unui trai decent.

Criza şi lipsa banilor a afectat toate sectoarele, în special pe cei din sistemul de stat. Cu toate acestea, anumite categorii sociale reuşesc să supravieţuiască prin eforturile depuse de cei care le conduc destinele.

Fără probleme, în privinţa hranei

Elevii şi studenţii care stau în locuinţele pentru beneficiari asistaţi în sistemul de protecţie socială, au în continuare asigurată hrana şi nici nu există posibilitatea să nu se găsească bani pentru ei. „Deocamdată nu avem probleme. Consiliul Judeţean ne sprijină să facem faţă acestei perioade dificile pentru toată lumea. Chiar dacă e criză şi ne descurcăm foarte greu cu banii, pentru aceste persoane nu se pune problema să nu facem rost de resurse. Avem contracte cu firme care furnizează produsele necesare acestor tineri şi chiar dacă mai întârziem puţin cu achitarea datoriilor către furnizori, tot nu sunt probleme”, a declarat Ninela Natalia Gruia, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

64 de beneficiari în 12 apartamente

Pentru beneficiarii asistaţi în sistemul de protecţie în cadrul DGASPC Gorj funcţionează un număr de 12 apartamente, în care locuiesc 64 de persoane. Aceste locuinţe funcţionează în localităţile: Târgu-Jiu, Rovinari şi Motru. Vârstele acestor beneficiari, sunt între 7 şi >18 ani; dintre cei 64 de beneficiari 11 sunt studenţi, unul este masterand, cinci au absolvit Şcoala de Arte şi meserii şi 47 sunt şcolari.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, în ceea ce priveşte banii pentru asigurarea hranei beneficiarilor şi asigurarea cheltuielilor de întreţinere a apartamentelor şi achitarea utilităţilor până în acest moment nu au fost probleme, dar situaţia este incertă pentru viitor având în vedere faptul că bugetul a fost redus cu 20%.

Minodora Sucea

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here