Cresc cererile de eliberare a paşapoartelor

275

pasapoarteAngajaţii Serviciului Judeţean de Paşapoarte au fost asaltaţi de la începutul acestei luni cu sute de cereri de eliberare a acestor acte, fie ele electronice, sau temporare.

Creşterea solicitărilor de paşapoarte a gorjenilor se datorează în mare parte unor cetăţeni care le solicită pe cele temporare pentru a face deplasări de vacanţă în străinătate pe perioada acestei veri, sau a unor persoane care se întorc din străinătate pentru a-şi reînnoi paşapoartele. „Volumul nostru de muncă a crescut începând cu primele zile ale lunii iulie. Şi asta deoarece în fiecare an, lunile iulie şi august sunt deosebit de aglomerate, şi ajungem să primim zilnic chiar şi câte şaptezeci de cereri de eliberare a paşapoartelor”, a declarat Marcel Lungu, şeful Serviciului de Paşapoarte Gorj.

Numeric, mai multe temporare

De la începutul acestui an şi până la 1 iulie, Serviciul Judeţean de Paşapoarte a primit spre eliberare un număr de 1.834 de cereri de paşapoarte temporare şi 1.592 pentru cele electronice. Taxa pentru cele temporare este de 84 de lei la CEC şi de 132 de lei la Trezorerie, iar cea pentru cele electronice are o valoare de 244 de lei plătită la CEC şi de 32 de lei la Trezorerie.

Motivul pentru care în perioada verii se apelează mai mult la paşapoartele cu caracter temporar este şi acela că se eliberează foarte repede, în decurs de două ore. Nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre cele electronice, care, potrivit lui Marcel Lungu, până acum două săptămâni se eliberau în decurs de 30 de zile calendaristice de la depunerea cererii, iar acum doar în 14 zile.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here