Sute de sancţiuni, aplicate de către poliţiştii gorjeni

379

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică a cetăţenilor, precum şi pentru sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile legale. De asemenea, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Pe parcursul zilelor de vineri, 5 iulie şi sâmbătă, 6 iulie poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, din care 10 în flagrant, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat peste 370 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei. Dintre acestea, 43 de sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 32 conform prevederilor Legii, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în timp ce 293 de sancţiuni au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

11 permise de conducere, reţinute
De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 11 permise de conducere (3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice,) şi au retras 10 certificate de înmatriculare.
Sâmbătă, 6 iulie 2013, ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Gorj au efectuat o verificare la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Motru administrată de un bărbat de 34 ani, din comuna Mătăsari, pe linia respectării legislaţiei în domeniul prelucrării şi comercializării produselor din carne.
Cu această ocazie au fost identificate documente de evidenţă extracontabilă, reprezentând aprovizionări şi vânzări de carne şi produse din carne. Aceste documente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul fiind în curs de estimare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, conform prevederilor Legii nr. 241/2005.

Infracţiuni constatate în trafic
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian la data de 05.07.2013, orele 07:40, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Târgu – Jiu au depistat în trafic un bărbat de 24 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism, proprietatea tatălui său, pe str. Luncilor, din direcţia Calea Severinului în direcţia str. Victoriei, aflându-se în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acest drept îi fusese suspendat la data de 06.06.2013. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul în perioada de suspendare a exercitării acestui drept.
De asemenea în ziua de 6 iulie 2013, în jurul orelor 13:30, poliţiştii din comuna Turcineşti au depistat în trafic o persoană de 29 ani, din comuna Crasna, în timp ce conducea un moped, pe D.C. 664, în comuna Turcineşti. Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu poseda permis de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice. Poliţiştii au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Fără permis pe străzile din Cărbuneşti
Tot pe data de 6, la orele 18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu – Cărbuneşti au depistat pe S.V., de 54 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Trandafirilor, fără a poseda permis de conducere. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1, 12 mg / litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările, pe numele bărbatului de 54 ani fiind constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi fără permis de conducere.

Tânăr din Ţânţăreni, cercetat
În cursul serii trecute, la orele 23:40, Poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au depistat un tânăr din comuna Ţânţăreni în vârstă de 22 de ani, în timp ce conducea, pe D.J. 661, o autoutilitară, fără să posede permis de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice. Tânărul este cercetat de poliţiştii care au întocmit pe numele său un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

La volan sub influenţa alcoolului
În această dimineaţă, la orele 03:50, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari au oprit pentru control un autoturism condus de T.V., de 59 ani, din localitate, pe strada Trandafirilor.
Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorul auto, rezultând o concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul orăşenesc Rovinari pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal în care bărbatul de 59 ani este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală, fiindu-i, de asemenea, reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here