ISU Gorj – 400 de intervenţii în trei luni

450

Primul trimestru al acestui an nu a fost unul foarte agitat pentru pompierii gorjeni, cel puţin comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. În perioada ianuarie – martie, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au intervenit în 74 de situaţii de urgenţă. De asemenea, în aceeaşi perioadă s-au mai înregistrat peste 320 de intervenţii ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Gorj.

În primul trimestru al anului 2013, în zona de competenţă a ISU Gorj s-au înregistrat zeci de situaţii de urgenţă. În majoritatea cazurilor, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiilor izbucnite pe raza judeţului. „În perioada ianuarie – martie, la nivelul judeţului Gorj s-au înregistrat 74 de situaţii în care a fost solicitată intervenţia ISU Gorj, dintre care: 46 de incendii, 3 incendii de vegetaţie uscată, 7 de asistenţă a persoanelor, 14 acţiuni pentru protecţia comunităţilor şi 4 alte intervenţii”, a precizat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012, numărul intervenţiilor a scăzut semnificativ. Mai exact, în intervalul ianuarie – martie 2012, în zona de competenţă a ISU Gorj s-au produs 318 situaţii de urgenţă, dintre care 108 acţiuni pentru stingerea incendiilor, şapte pentru asistenţa persoanelor, două pentru fenomene meteo periculoase, 28 pentru protecţia comunităţilor, 139 de intervenţii la arderi necontrolate şi 24 pentru asigurarea/supravegherea zonei probabile de producere a unei situaţii de urgenţă. Ca urmare a intervenţiilor ISU Gorj, în perioada ianuarie – martie 2013 au fost salvate 19 persoane, 13 adulţi şi 6 copii.

Peste 320 de intervenţii SMURD
În ceea ce priveşte activitatea echipajelor Serviciului Medical de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), în primul trimestru al anului 2013, acestea au fost solicitate să intervină în 327 de cazuri, dintre care 323 au fost acţiuni de ajutor medical de urgenţă şi 3 – descarcerări. „În ceea ce priveşte cazuistica solicitărilor pentru ajutor medical de urgenţă, situaţia se prezintă astfel: 150 pentru afecţiuni medicale, 52 pentru traumatisme, 33 pentru afecţiuni cardiace, 36 pentru afecţiuni neurologice şi 30 pentru intoxicaţii”, a mai precizat Mihai Avramescu. Potrivit acestuia, pe timpul acţiunilor de ajutor medical de urgenţă şi descarcerare au fost asistate 331 de persoane, 292 de adulţi şi 39 de copii.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here