Gorjenii au donat peste cinci tone de alimente pentru sinistraţi

341

Picture 084Peste cinci tone de alimente donate de gorjeni sinistraţilor vor pleca astăzi spre familiile din judeţele afectate de ninsori. Un alt transport de alimente din judeţul Gorj s-a alăturat încă de miercuri unei coloane de maşini cu ajutoare ce urmează să fie distribuite în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa.

De la începutul acestei săptămâni, gorjenii au donat peste cinci tone de alimente pentru sinistraţii din judeţele afectate de căderile abundente de zăpadă din ultima perioadă. Cele două puncte de colectare a produselor alimentare şi nealimentare rezultate din donaţii au fost organizate în Piaţa Mare şi Piaţa Mică din municipiu, de către Comenduirea Garnizoanei Târgu-Jiu cu sprijinul Unităţii Militare 01541, din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, începând din dimineaţa zilei de 13 februarie. Gorjenii nu au trecut nepăsători pe lângă cele două corturi astfel că, în perioada 13-16 februarie, au fost colectate din donaţii peste 5 tone de alimente, provenite în special de la cetăţenii din Târgu-Jiu, dar şi din localităţile limitrofe. De asemenea, o donaţie importantă a venit de la Unitatea Militară 01013 Târgu-Cărbuneşti, donaţie constând în alimente precum zahăr, făină, conserve şi apă minerală.

Ajutoarele pleacă astăzi

Activitatea de colectare a ajutoarelor va continua şi astăzi, până la ora 11:00, când produsele donate vor pleca către zonele sinistrate, din Piaţa Mare. Un alt transport de alimente din judeţul Gorj s-a alăturat încă de miercuri unei coloane de maşini cu ajutoare pentru familiile din judeţele afectate de ninsori, cu destinaţia Alexandria, urmând ca în curând să fie distribuite în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa. Reprezentanţii Prefecturii Gorj au ţinut să mulţumească gorjenilor “care au făcut donaţii şi care au înţeles importanţa acestui gest de binefacere, în sprijinul celor aflaţi în primejdie. Suntem convinşi că sprijinul acordat familiilor afectate de fenomenele extreme din ultima perioadă şi măsurile luate la nivelul Garnizoanei Târgu-Jiu nu au fost în zadar, iar efortul militarilor din M.Ap.N. pentru organizarea în premieră în judeţul Gorj a acestor activităţi este laudativ”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Prefecturii Gorj.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here