Simpozion judeţean “Să ajutăm copiii cu autism!”

554

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj a organizat și a desfășurat Simpozionul județean cu tema “Să ajutăm copiii cu autism!”, integrat în cadrul Proiectului educațional “Împreună să înțelegem autismul”. Activitățile specifice acestei manifestări științifice au avut loc în sala de conferințe a CJRAE Gorj în ziua de 10 iunie 2016, în parteneriat cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu.
Simpozionul a fost coordonat de domnul prof. Ion Elena, director al CJRAE Gorj, și a avut scopul de a cunoaște și a promova drepturile persoanelor cu autism, precum și susținerea acestora în vederea integrării în mediul şcolar şi social, creşterea nivelului de conştientizare în rândul populaţiei a aspectelor și psihologiei acestei tulburări de personalitate.
Obiectivele reuniunii științifice s-au axat pe cunoaşterea cauzelor şi factorilor de risc privind autismul, a criteriilor de diagnosticare pentru această tulburare neurobiologică, pe necesitatea informării părinţilor, specialiştilor şi a comunităţii în general cu privire la metodele actuale de depistare şi intervenţie în tulburările din spectrul autist, pe prezentarea unor cazuri clinice cu imagini video şi demonstraţii tehnice.
Aceeași importanță a fost acordată diagnosticării şi intervenţiei cât mai precoce pentru dezvoltarea potenţialului maxim al copilului cu acest tip de tulburare, determinării autorităţilor să susţină dezvoltarea serviciilor destinate copiilor cu autism.
La lucrările acestui simpozon județean, manifestare reușită sub aspectele organizării și abordării științifice a problematicii aduse în dezbatere, au participat profesori logopezi din centrele logopedice interșcolare și consilieri școlari din cabinetele școlare și interșcolare de asistență psihopedagogică din Județul Gorj, dar şi reprezentantul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Tg.-Jiu, prof. director Nicu Baiu.
Prof. Claudia Crăciunescu, psiholog, CJRAE Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here