Stop vitezei! – Acţiuni pentru prevenirea accidentelor

364

20 de permise de conducere, 4 certificate de înmatriculare retrase şi peste 178 de abateri la regim rutier. Acesta este rezultatul acţiunilor poliţiştilor rutieri într-o singură zi. Aceştia au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse din cauza vitezei excesive.

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au acţionat, pe parcursul zilei de joi, 26 mai, pe şoselele din judeţ. Acţiunile au vizat verificarea respectării de către participanţii la trafic a regimului legal de viteză şi prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de trafic. Poliţiştii au folosit aparatele destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor, unele dintre acestea fiind amplasate în „cascadă” în locurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere. Nu au trecut neobservate nici cazurile de depăşire neregulamentară, traversare neregulamentară a drumului public sau de neacordare de prioritate pietonilor. Astfel, pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au identificat 67 de conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză, 6 care s-au angajat în depăşiri neregulamentare, 15 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice şi 15 care nu purtau centura de siguranţă. Totodată au fost surprinşi în traversare neregulamentară un număr de 19 pietoni.

178 abateri la regimul circulaţiei

În total au fost constatate 178 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, retrase 4 certificate de înmatriculare şi reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 20 de permise de conducere, din care: 9 pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei maxim admise, 6 pentru depăşire neregulamentară, 4 pentru neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversare şi unul pentru neoprire la semnalul poliţistului rutier. De exemplu, poliţiştii rutieri care acţionau pe DE 79 cu aparatul destinat supravegherii traficului rutier, au surprins un bărbat, din comuna Plopşoru, în timp ce conducea pe raza comunei Brăneşti, un autoturism, cu viteza de 137 km/h. Tot cu o viteză de 137 km/h se deplasa şi autoturismul condus de către un bărbat, din Târgu-Jiu. Acesta a fost înregistrat cu aparatul video-radar, pe DE 79, în Brăneşti.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here